PSA: Οι εφαρμογές Microsoft 365 θα χάσουν σύντομα την υποστήριξη αυτών των παλαιότερων λειτουργικών συστημάτων

PSA: Οι εφαρμογές Microsoft 365 θα χάσουν σύντομα την υποστήριξη αυτών των παλαιότερων λειτουργικών συστημάτων

Η Microsoft προωθεί τακτικά ενημερώσεις για τις Εφαρμογές Microsoft 365 , συμπεριλαμβανομένων των Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, OneNote, Visio και άλλα. Αυτές οι ενημερώσεις διέπονται από την Πολιτική Σύγχρονου Κύκλου Ζωής της Microsoft, που σημαίνει ότι ένα προϊόν θα συνεχίσει να υποστηρίζεται όσο ο πελάτης παραμένει ενημερωμένος σύμφωνα με τις απαιτήσεις σέρβις και συστήματος του προϊόντος και έχει άδεια χρήσης του εν λόγω λογισμικού. Σύμφωνα με αυτήν την πολιτική, οι εφαρμογές Microsoft 365 πρόκειται να εξαντληθούν από υποστήριξη σε τρία παλαιότερα λειτουργικά συστήματα τον Ιούνιο του 2023.

Η Microsoft έχει δημοσιεύσει μια συμβουλευτική ειδοποίηση που αναφέρει ότι οι εφαρμογές Microsoft 365 δεν θα υποστηρίζονται εντελώς στα Windows 7, Windows 8.1 και Windows Server 2008 R2 από 10 Ιανουαρίου 2023.

Παρόλο που οι Εφαρμογές Microsoft 365 στα προαναφερθέντα λειτουργικά συστήματα δεν υποστηρίζονταν ήδη, εξακολουθούσαν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας στο πλαίσιο του προγράμματος Εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας (ESU) για τις οποίες πλήρωναν ορισμένοι πελάτες. Αυτό το πρόγραμμα λήγει για τα τρία λειτουργικά συστήματα που αναφέρονται παραπάνω στις 10 Ιανουαρίου 2023, γι’ αυτό και η υποστήριξη για εφαρμογές Microsoft 365 σε αυτά θα αποσυρθεί πλήρως την ίδια ημερομηνία. Εκτός από την απώλεια πρόσβασης σε ενημερώσεις ασφαλείας, θα αποκλειστούν και νέες εγκαταστάσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μόνη λύση περιλαμβάνει την άμεση ενημέρωση σε νεότερο και υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα. Η Microsoft έχει ενθαρρύνει τους πελάτες να ρίξουν μια ματιά σε αυτόν τον πίνακα υποστήριξης για να καταλάβουν ποιο λειτουργικό σύστημα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες υποστήριξης και συμβατότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *