Η Sony ολοκληρώνει τη συμφωνία 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά του Bungie

Η Sony ολοκληρώνει τη συμφωνία 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά του Bungie

Ο προγραμματιστής πίσω από το Destiny είναι πλέον μέρος του σύμπαντος της Sony. Η Sony Interactive Entertainment έκλεισε επίσημα σήμερα μια συμφωνία 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά του ανεξάρτητου στούντιο παιχνιδιών και του εκδότη Bungie, σύμφωνα με tweets τόσο της Bungie όσο και της PlayStation Studios. Σύμφωνα με τους όρους της εξαγοράς, η Bungie θα εξακολουθεί να διατηρεί δημιουργικό έλεγχο στις δραστηριότητές της και να αναπτύσσει ανεξάρτητα τα παιχνίδια της. Ως ηγέτες από τα δύο Οι εταιρείες έχουν σημειώσει από τότε που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, η Bungie θα θεωρείται ανεξάρτητη θυγατρική της Sony και δεν θα απαιτείται να κάνει ούτε τρέχοντα ούτε μελλοντικά παιχνίδια αποκλειστικά για κονσόλες PlayStation.

 Η Sony ελπίζει ότι η τεχνογνωσία της Bungie με παιχνίδια όπως το Destiny θα τη βοηθήσει να επεκτείνει τις δικές της προσφορές παιχνιδιών ζωντανών υπηρεσιών. Η εταιρεία σχεδιάζει να δαπανήσει το 55 τοις εκατό του προϋπολογισμού του PlayStation σε ζωντανά παιχνίδια υπηρεσιών μέχρι το 2025, αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony, Τζιμ Ράιαν, σε παρουσίαση επενδυτών τον Μάιο. Το PlayStation σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 10 ζωντανά παιχνίδια υπηρεσίας πριν από τον Μάρτιο του 2026 και η Sony πιστεύει ότι η βοήθεια της Bungie θα είναι κρίσιμη σε αυτή την προσπάθεια.

Η Sony έκλεισε επίσης αυτή την εβδομάδα μια συμφωνία για την εξαγορά της Haven Studios με έδρα το Μόντρεαλ, η οποία εργάζεται σε έναν τίτλο για πολλούς παίκτες για το PlayStation. Και η Sony απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει. Η εταιρεία σχεδιάζει να αποκτήσει ακόμη περισσότερα στούντιο τα επόμενα χρόνια σε μια προσπάθεια να διευρύνει τις ζωντανές υπηρεσίες της και τις προσφορές PC, όπως έχει σημειώσει ο Ryan σε πολλές συνεντεύξεις. Και από την πλευρά του Xbox, η εξαγορά 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Microsoft της Activision Blizzard αναμένεται να ολοκληρωθεί επόμενο καλοκαίρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *