Η LockBit ισχυρίζεται ότι έκανε  την επίθεση ransomware στον κολοσσό ασφαλείας Entrust

Η LockBit ισχυρίζεται ότι έκανε  την επίθεση ransomware στον κολοσσό ασφαλείας Entrust

Η συμμορία ransomware LockBit ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση του Ιουνίου στον κολοσσό ψηφιακής ασφάλειας Entrust.

Τον περασμένο μήνα, υπήρχε δημοσίευση    ότι η Entrust υπέστη επίθεση ransomware στις 18 Ιουνίου 2022.

Από τις αρχές Ιουνίου, η Entrust είχε αρχίσει να λέει στους πελάτες ότι υπέστησαν κυβερνοεπίθεση όπου είχαν κλαπεί δεδομένα από εσωτερικά συστήματα.

“Διαπιστώσαμε ότι ορισμένα αρχεία ελήφθησαν από τα εσωτερικά μας συστήματα”, μοιράστηκε η Entrust σε μια ειδοποίηση ασφαλείας προς τους πελάτες.

“Καθώς συνεχίζουμε να διερευνούμε το ζήτημα, θα επικοινωνήσουμε απευθείας μαζί σας εάν μάθουμε πληροφορίες που πιστεύουμε ότι θα επηρεάσουν την ασφάλεια των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουμε στον οργανισμό σας.”

Η Entrust δεν κοινοποίησε λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση ούτε επιβεβαίωσε εάν επρόκειτο για ransomware .

“Ενώ η έρευνά μας βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν βρήκαμε μέχρι σήμερα καμία ένδειξη ότι το ζήτημα έχει επηρεάσει τη λειτουργία ή την ασφάλεια των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, τα οποία εκτελούνται σε χωριστά περιβάλλοντα με διάκενο αέρα από τα εσωτερικά μας συστήματα και είναι πλήρως λειτουργικά”, ανάφερε ο εκπρόσωπος της Entrust.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της AdvIntel Vitali Kremez είπε ότι μια γνωστή συμμορία ransomware είχε επιτεθεί στην Entrust αφού αγόρασε πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο μέσω “πωλητών πρόσβασης δικτύου”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *