Το πρόγραμμα επισκευής αυτοεξυπηρέτησης της Apple περιλαμβάνει πλέον ορισμένα πρόσφατα MacBook

Το πρόγραμμα επισκευής αυτοεξυπηρέτησης της Apple περιλαμβάνει πλέον ορισμένα πρόσφατα MacBook

Το πρόγραμμα επισκευής αυτοεξυπηρέτησης της Apple δεν περιορίζεται πλέον σε iPhone. Η εταιρεία προσθέτει στο πρόγραμμα τα συστήματα MacBook Air και Pro που βασίζονται σε M1 στις 23 Αυγούστου, δίνοντάς σας πρόσβαση σε επίσημα εξαρτήματα και εργαλεία για να επισκευάσετε τον φορητό υπολογιστή σας στο σπίτι. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την οθόνη, την μπαταρία (συν την επάνω θήκη), το trackpad και άλλα κύρια εξαρτήματα. Όπως και πριν, χρησιμοποιείτε “πολλούς” από τους ίδιους πόρους που θα βρείτε σε ένα κατάστημα λιανικής ή εξουσιοδοτημένο συνεργείο επισκευής της Apple.

Θα πληρώσετε 49 $ για να νοικιάσετε ένα κιτ επισκευής. Η  τιμολόγηση των ανταλλακτικών είναι η ίδια όπως για τα κέντρα εξυπηρέτησης τρίτων, που κυμαίνεται από 12 $ για μια πλακέτα ήχου έως 580 $ για μια μητρική πλακέτα. Θα πρέπει να ανταλλάξετε τα παλιά σας ανταλλακτικά για να λάβετε αυτές τις τιμές (μια μητρική πλακέτα κοστίζει τριπλάσια διαφορετικά), αλλά η Apple θα ανακυκλώσει οτιδήποτε δεν μπορεί να σώσει. Μην περιμένετε να το χρησιμοποιήσετε ως αναβάθμιση μνήμης ή αποθήκευσης — η Apple θα χρεώσει ολόκληρο το ποσό εάν αγοράσετε μια πλακέτα που δεν ταιριάζει με τον υπολογιστή που αγοράσατε.

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε περισσότερους Mac και χώρες αργότερα φέτος. Ως συνήθως, η Apple συνιστά επισκευές μόνο σε έμπειρους χρήστες. Εξακολουθεί να οδηγεί τη “συντριπτική πλειοψηφία” των πελατών σε εγκεκριμένες εγκαταστάσεις επισκευής.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Απρίλιο και θεωρείται ευρέως ως η απάντηση της Apple στους νόμους και κανονισμούς για το δικαίωμα επισκευής, συμπεριλαμβανομένου του ομοσπονδιακού επιπέδου. Δεν θα μειώσει απαραίτητα τον έλεγχο της κυβέρνησης και μπορεί να μην αλλάξει πολλά για τους λάτρεις των επισκευών DIY που έχουν στραφεί σε ανεπίσημες πηγές όπως το iFixit. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να είναι ευπρόσδεκτο νέο εάν προτιμάτε να μην βασίζεστε σε έναν τεχνικό για τη συντήρηση του Mac σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *