Γαλλικό νοσοκομείο χτυπήθηκε από επίθεση ransomware 10 εκατομμυρίων δολαρίων, στέλνει ασθενείς αλλού

Γαλλικό νοσοκομείο χτυπήθηκε από επίθεση ransomware 10 εκατομμυρίων δολαρίων, στέλνει ασθενείς αλλού

Το Centre Hospitalier Sud Francilien (CHSF), ένα νοσοκομείο 1000 κλινών που βρίσκεται 28 χιλιόμετρα από το κέντρο του Παρισιού, υπέστη κυβερνοεπίθεση την Κυριακή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το ιατρικό κέντρο να παραπέμπει ασθενείς σε άλλες εγκαταστάσεις και αναβολή ραντεβού για χειρουργεία.

Η CHSF εξυπηρετεί μια περιοχή 600.000 κατοίκων, επομένως οποιαδήποτε διακοπή στη λειτουργία της μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία, ακόμη και τη ζωή, ατόμων που βρίσκονται σε επείγουσα ιατρική κατάσταση.

“Αυτή η επίθεση στο δίκτυο υπολογιστών καθιστά απρόσιτα προς το παρόν το επιχειρηματικό λογισμικό του νοσοκομείου, τα συστήματα αποθήκευσης (ιδίως την ιατρική απεικόνιση) και το σύστημα πληροφοριών σχετικά με τις εισαγωγές ασθενών”, εξηγεί η ανακοίνωση της CHSF .

Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει παράσχει περαιτέρω ενημερώσεις για την κατάσταση και η διακοπή του συστήματος πληροφορικής που επέβαλε μειωμένες λειτουργίες εξακολουθεί να μαστίζει το ίδρυμα.

Όσοι χρειάζονται επείγουσα περίθαλψη θα αξιολογηθούν από τους γιατρούς του CHSF και εάν η κατάστασή τους απαιτεί ιατρική απεικόνιση για θεραπεία, θα μεταφερθούν σε άλλο ιατρικό κέντρο.

Σύμφωνα με τη Le Monde, η οποία έχει πληροφορίες από τις αρχές επιβολής του νόμου της χώρας, οι παράγοντες ransomware που έπληξαν το CHSF ζήτησαν την πληρωμή λύτρων 10.000.000 δολαρίων με αντάλλαγμα ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης.

«Έρευνα για εισβολή στο ηλεκτρονικό σύστημα και απόπειρα εκβίασης σε οργανωμένη συμμορία έχει ανοίξει στο τμήμα κυβερνοεγκλήματος της εισαγγελίας του Παρισιού», είπε αστυνομική πηγή στη Le Monde, διευκρινίζοντας επίσης ότι «οι έρευνες ανατέθηκαν στους χωροφύλακες του το Κέντρο Καταπολέμησης του Ψηφιακού Εγκλήματος (C3N)».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *