Η συμμορία ransomware LockBit γίνεται επιθετική με τακτική τριπλού εκβιασμού

Η συμμορία ransomware LockBit γίνεται επιθετική με τακτική τριπλού εκβιασμού

Η συμμορία ransomware LockBit ανακοίνωσε ότι βελτιώνει την άμυνα έναντι επιθέσεων κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS) και εργάζεται για να οδηγήσει τη λειτουργία σε τριπλό επίπεδο εκβιασμού.

Η συμμορία υπέστη πρόσφατα επίθεση DDoS, φέρεται για λογαριασμό του κολοσσού ψηφιακής ασφάλειας Entrust, η οποία εμπόδισε την πρόσβαση σε δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο εταιρικών διαρροών της.

Τα δεδομένα από το Entrust κλάπηκαν από το LockBit ransomware σε μια επίθεση στις 18 Ιουνίου, σύμφωνα με πηγή BleepingComputer. Η εταιρεία επιβεβαίωσε το περιστατικό και ότι τα δεδομένα είχαν κλαπεί

Entrust δεν πλήρωσε τα λύτρα και η LockBit ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει όλα τα κλεμμένα δεδομένα στις 19 Αυγούστου. Αυτό δεν συνέβη, ωστόσο, επειδή ο ιστότοπος διαρροής της συμμορίας επλήγη από επίθεση DDoS πιστεύεται ότι συνδέεται με την Entrust.

Το LockBit μετά απο επίθεση DDoS

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το LockBitSupp, η δημόσια φιγούρα της λειτουργίας LockBit ransomware, ανακοίνωσε ότι ο όμιλος επιστρέφει στις δραστηριότητές του με μεγαλύτερη υποδομή για να παρέχει πρόσβαση σε διαρροές που δεν ενοχλούνται από επιθέσεις DDoS.

Η επίθεση DDoS το περασμένο Σαββατοκύριακο που έβαλε προσωρινή διακοπή στη διαρροή δεδομένων Entrust θεωρήθηκε ως ευκαιρία να διερευνηθεί η τακτική του τριπλού εκβιασμού για να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στα θύματα να πληρώσουν λύτρα.

Το LockBitSupp είπε ότι ο χειριστής ransomware προσπαθεί τώρα να προσθέσει DDoS ως τακτική εκβιασμού πέρα ​​από την κρυπτογράφηση δεδομένων και τη διαρροή τους.

«Ψάχνω για dudosers [DDoSers] στην ομάδα, πιθανότατα τώρα θα επιτεθούμε σε στόχους και θα παρέχουμε τριπλό εκβιασμό, κρυπτογράφηση + διαρροή ημερομηνίας + dudos, επειδή έχω νιώσει τη δύναμη του dudos και πώς αναζωογονεί και κάνει τη ζωή πιο ενδιαφέρουσα, ” έγραψε το LockBitSupp σε μια ανάρτηση σε φόρουμ χάκερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *