Η διακοπή λειτουργίας του Microsoft Azure θέτει εκτός σύνδεσης τα VM του Ubuntu μετά την ενημέρωση με λάθη

Η διακοπή λειτουργίας του Microsoft Azure θέτει εκτός σύνδεσης τα VM του Ubuntu μετά την ενημέρωση με λάθη

.

Η διακοπή ξεκίνησε εννέα ώρες νωρίτερα, περίπου στις 06:00 UTC, αφού οι πελάτες που επηρεάστηκαν αναβάθμισαν στην έκδοση συστήματος 237-3ubuntu10.54 και τα VM τους άρχισαν να αντιμετωπίζουν σφάλματα DNS, χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμες διευθύνσεις επίλυσης DNS στα επηρεαζόμενα συστήματα.

Η Microsoft λέει σε μια αναφορά περιστατικού που δημοσιεύτηκε στη σελίδα κατάστασης του Azure ότι αυτά τα ζητήματα DNS επηρεάζουν μόνο τα VM που εκτελούν το Ubuntu 18.04 (Bionic Beaver).

“Ξεκινώντας περίπου στις 06:00 UTC στις 30 Αυγούστου 2022, ορισμένοι πελάτες που χρησιμοποιούν εικονικά μηχανήματα Ubuntu 18.04 (bionic) που αναβαθμίστηκαν πρόσφατα σε systemd έκδοση 237-3ubuntu10.54 ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν σφάλματα DNS κατά την προσπάθειά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στους πόρους τους. Οι αναφορές αυτού του ζητήματος είναι περιορίζεται σε αυτή τη μοναδική έκδοση του Ubuntu», αποκάλυψε η εταιρεία.

Σύμφωνα με τη σελίδα κατάστασης του Azure, οι υπηρεσίες που επηρεάζονται αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως από αυτήν τη διακοπή περιλαμβάνουν την Υπηρεσία Azure Kubernetes (AKS), το Azure Monitor, το Azure Sentinel, τις Εφαρμογές κοντέινερ Azure και άλλα.

Η Microsoft έχει επιβεβαιώσει τον αντίκτυπο σε άλλες υπηρεσίες Azure, με την υπηρεσία Azure Kubernetes (AKS) να είναι η πιο επηρεασμένη σε πολλές περιοχές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *