Οι πωλήσεις υπολογιστών και tablet αναμένεται να μειωθούν φέτος και το επόμενο έτος

Οι πωλήσεις υπολογιστών και tablet αναμένεται να μειωθούν φέτος και το επόμενο έτος

Η εταιρεία αναλύσεων IDC ανακοίνωσε ότι αναμένει μείωση των πωλήσεων υπολογιστών και tablet φέτος και του χρόνου λόγω των συνθηκών της αγοράς. Ανέφερε ότι οι αποστολές υπολογιστών προβλέπεται να μειωθούν κατά 12,8% το 2022 και τα tablet θα μειωθούν κατά 6,8%. Ανέφερε ότι οι κύριες αιτίες της πτώσης ήταν ο πληθωρισμός που αποδυνάμωσε την παγκόσμια οικονομία και η αύξηση των αγορών τα τελευταία δύο χρόνια, μειώνοντας τη ζήτηση.

Εκτός από την πτώση το 2022, η IDC λέει ότι αυτές οι αγορές θα συρρικνωθούν περαιτέρω το 2023. Αυτό θα οφείλεται στην επιβράδυνση της καταναλωτικής ζήτησης, στην εκπλήρωση της ζήτησης της εκπαίδευσης και στην απώθηση των επιχειρήσεων από την αγορά νέου υλικού λόγω αδύναμων οικονομικών συνθηκών. Μαζί, αυτοί οι δύο τομείς αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 2,6% το 2023 πριν αναπτυχθούν ξανά το 2024.

Shipments of PCs and Tablets data

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο Linn Huang από την IDC είπε:

«Με τους οικονομικούς ανέμους να κερδίζουν ταχύτητα, εμείς αναμένεται ότι η επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση της καταναλωτικής αγοράς κατά τα επόμενα έξι τρίμηνα. Η οικονομική ανάκαμψη εγκαίρως για τον επόμενο σημαντικό κύκλο ανανέωσης θα μπορούσε να ωθήσει κάποια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια των προβλέψεών μας. Αν και οι όγκοι δεν θα φτάσουν στις κορυφές της πανδημίας, αναμένουμε ότι η καταναλωτική αγορά θα κινηθεί προς τα πιο premium άκρα της αγοράς».

Η παγκόσμια πρόβλεψη της IDC για συσκευές προσωπικών υπολογιστών για φέτος είναι 462,1 εκατομμύρια αποστολές, μειωμένη κατά 10,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μακροπρόθεσμα, αναμένει ότι οι αποστολές θα αρχίσουν να αυξάνονται ξανά, με συνολικά 477,7 εκατομμύρια το 2026.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *