Η USB ανακοινώνει την έκδοση USB4 2.0 με ταχύτητα μεταφοράς έως και 80 Gbps

Η USB ανακοινώνει την έκδοση USB4 2.0 με ταχύτητα μεταφοράς έως και 80 Gbps

Η ομάδα προώθησης USB ανακοίνωσε επιτέλους (pdf) την έκδοση USB4 2.0. Παρόλο που η ονομασία υποδηλώνει ότι πρόκειται απλώς για μια ενημέρωση δεύτερης γενιάς για το USB4, υποστηρίζει διπλάσιες ταχύτητες μεταφοράς από τον προκάτοχό του, με έως και 80 Gbps.

Το νέο πρότυπο θα είναι συμβατό με USB4 έκδοση 1.0, USB 3.2, USB 2.0 και Thunderbolt 3, αλλά όχι με USB 1.0 και Thunderbolt 4. Οι προδιαγραφές USB4 2.0 θα ενημερωθούν για USB Type-C και USB Power Delivery (USB PD ) επισης.

Λόγω προβλημάτων αδειοδότησης, το USB και το Thunderbolt ενημερώνονται παράλληλα. Οι φορητοί υπολογιστές Intel διαθέτουν θύρα Thunderbolt, ενώ αυτοί της AMD Ryzen έχουν την επωνυμία USB4. Ωστόσο, ακόμη και μετά την ενημέρωση της Intel στο Thunderbolt 4, οι ταχύτητες μεταφοράς ήταν περίπου ισοδύναμες με αυτές των Thunderbolt 3 και USB4 1.0. Με τη δεύτερη έκδοση, οι φορητοί υπολογιστές που βασίζονται στο Ryzen ενδέχεται να έχουν πλεονέκτημα, τουλάχιστον έως ότου η Intel ανακοινώσει το Thunderbolt 5.

Ο Brad Saunders, Πρόεδρος της Ομάδας Προώθησης USB, δήλωσε:

«Ακολουθώντας για άλλη μια φορά την παράδοση USB, αυτή η ενημερωμένη προδιαγραφή USB4 διπλασιάζει την απόδοση δεδομένων για να προσφέρει υψηλότερα επίπεδα λειτουργικότητας στο οικοσύστημα USB Type-C.

Οι λύσεις που έχουν τα μέγιστα οφέλη από αυτή τη βελτίωση ταχύτητας περιλαμβάνουν οθόνες υψηλότερης απόδοσης, χώρο αποθήκευσης και διανομείς και βάσεις σύνδεσης που βασίζονται σε USB.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της ενημερωμένης λύσης USB4 περιλαμβάνουν:

  • Λειτουργία έως και 80 Gbps, βάσει μιας νέας αρχιτεκτονικής φυσικού επιπέδου, χρησιμοποιώντας υπάρχοντα παθητικά καλώδια USB Type-C 40 Gbps και ενεργά καλώδια USB Type-C 80 Gbps πρόσφατα.
  • Ενημερώσεις στα πρωτόκολλα δεδομένων και εμφάνισης για καλύτερη χρήση της αύξησης του διαθέσιμου εύρους ζώνης.
    • Οι ενημερώσεις αρχιτεκτονικής δεδομένων USB επιτρέπουν πλέον τη διοχέτευση δεδομένων USB 3.2 να υπερβαίνει τα 20 Gbps.
    • Ενημερώθηκε για να ευθυγραμμιστεί με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των προδιαγραφών DisplayPort και PCIe.
  • Συμβατότητα προς τα πίσω με USB4 Έκδοση 1.0, USB 3.2, USB 2.0 και Thunderbolt 3.

Η έκδοση USB4 2.0 θα κάνει ντεμπούτο σε συσκευές αργότερα φέτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *