Απαγορεύεται στις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας να κατασκευάζουν εγκαταστάσεις «προηγμένης τεχνολογίας» στην Κίνα για 10 χρόνια

Απαγορεύεται στις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας να κατασκευάζουν εγκαταστάσεις «προηγμένης τεχνολογίας» στην Κίνα για 10 χρόνια

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές που δημοσιεύθηκαν από την κυβέρνηση Μπάιντεν σχετικά με τα κεφάλαια CHIPS που ανακοινώθηκαν πρόσφατα περιλαμβάνουν έναν βασικό περιορισμό για τις εταιρείες τεχνολογίας στη χώρα. Αυτός ο περιορισμός τους απαγορεύει να κατασκευάζουν εγκαταστάσεις «προηγμένης τεχνολογίας» στην Κίνα για 10 χρόνια.

Τον Αύγουστο, ο Μπάιντεν υπέγραψε νόμο που δεσμεύει 280 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή υψηλής τεχνολογίας και την επιστημονική έρευνα, και περιλάμβανε επίσης φορολογικές ελαφρύνσεις για εταιρείες που κατασκευάζουν εργοστάσια για τσιπ υπολογιστών στις ΗΠΑ.

Μετά από άλλους πρόσφατους περιορισμούς στην εξαγωγή και πώληση τσιπ ΗΠΑ στην Κίνα, οι αμερικανικές εταιρείες έχουν βιώσει τον αντίκτυπο αυτού και αυτό θα επιδεινώσει περαιτέρω τη σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας σχετικά με το εμπόριο και την τεχνολογία γενικότερα.

Σε μια ενημέρωση τύπου, η υπουργός Εμπορίου, Gina Raimondo, δήλωσε τα εξής:

Θα εφαρμόσουμε επίσης τα προστατευτικά κιγκλιδώματα για να διασφαλίσουμε ότι όσοι λαμβάνουν κεφάλαια CHIPS δεν μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια – δεν τους επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν αυτά τα χρήματα για να επενδύσουν στην Κίνα, δεν μπορούν να αναπτύξουν τεχνολογίες αιχμής στην Κίνα, δεν μπορούν να στείλουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο εξωτερικό.

Επί του παρόντος, οι ΗΠΑ παράγουν περίπου το 10% της παγκόσμιας προσφοράς ημιαγωγών, τα οποία είναι εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στην πλειονότητα των ηλεκτρονικών που χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές σήμερα, από το υψηλό σχεδόν 40% το 1990.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *