Το Minecraft είναι ο αγαπημένος τίτλος παιχνιδιού των χάκερ για την απόκρυψη κακόβουλου λογισμικού

Το Minecraft είναι ο αγαπημένος τίτλος παιχνιδιού των χάκερ για την απόκρυψη κακόβουλου λογισμικού

Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν ότι το Minecraft είναι ο τίτλος παιχνιδιού με τη μεγαλύτερη κατάχρηση από εγκληματίες του κυβερνοχώρου, οι οποίοι το χρησιμοποιούν για να παρασύρουν ανυποψίαστους παίκτες να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που συνέλεξε η εταιρεία ασφαλείας μεταξύ Ιουλίου 2021 και Ιουλίου 2022, τα αρχεία που σχετίζονται με το Minecraft αντιπροσώπευαν περίπου το 25% των κακόβουλων αρχείων που διαδίδονταν μέσω κατάχρησης επωνυμίας παιχνιδιών, ακολουθούμενα από τα FIFA (11%), Roblox (9,5%), Far Cry ( 9,4%) και Call of Duty (9%).

Άλλοι τίτλοι παιχνιδιών με αξιοσημείωτα ποσοστά κατάχρησης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι τα Need for Speed, Grand Theft Auto, Valorant, The Sims και GS:GO.

Στον χώρο κινητής τηλεφωνίας, η Kaspersky κατέγραψε πολύ μικρότερους όγκους διανομής από αυτούς που παρατηρήθηκαν σε παιχνίδια υπολογιστή. Ωστόσο, το Minecraft κυριαρχεί και σε αυτή την κατηγορία, με μερίδιο 40%, ακολουθούμενο από το GTA (15%), το PUBG (10%), το Roblox (10%) και το FIFA (5%).

Όσον αφορά τις ετήσιες τάσεις, η Kaspersky αναφέρει ότι σημειώνει πτώση τόσο στον όγκο διανομής (-30%) όσο και στον αριθμό των επηρεαζόμενων χρηστών (-36%) σε σύγκριση με το 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *