Η Intel θα σκοτώσει τις επωνυμίες Pentium και Celeron έρχεται το 2023 για τσιπ κινητών

Η Intel θα σκοτώσει τις επωνυμίες Pentium και Celeron έρχεται το 2023 για τσιπ κινητών

Η Intel ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοτώνει τη γνωστή επωνυμία “Pentium” και “Celeron” για τους επεξεργαστές κινητών της που θα κυκλοφορήσουν το 2023 και μετά. Θα αντικατασταθούν από μια απλή επωνυμία “Intel Processor”. Η εταιρεία δηλώνει ότι ο λόγος για αυτό είναι η απλοποίηση της στοίβας των κατώτερων τελικών προϊόντων της.

Ο Josh Newman, αντιπρόεδρος της Intel και μεταβατικός γενικός διευθυντής των Mobile Client Platforms ανακοίνωσε την αλλαγή δηλώνοντας:

Είτε για δουλειά είτε για παιχνίδι, η σημασία του υπολογιστή έχει γίνει πιο εμφανής καθώς ο τρομερός ρυθμός της τεχνολογικής ανάπτυξης συνεχίζει να διαμορφώνει τον κόσμο. Η Intel έχει δεσμευτεί να προωθήσει την καινοτομία προς όφελος των χρηστών, και οι οικογένειες επεξεργαστών αρχικού επιπέδου ήταν ζωτικής σημασίας για την αύξηση του προτύπου των υπολογιστών σε όλα τα σημεία τιμών. Η νέα επωνυμία Intel Processor θα απλοποιήσει τις προσφορές μας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επικεντρωθούν στην επιλογή του κατάλληλου επεξεργαστή για τις ανάγκες τους.

Η Intel δεν μίλησε για επιτραπέζιους επεξεργαστές, επομένως δεν είναι σαφές εάν η επωνυμία θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για SKU επιτραπέζιων υπολογιστών ή όχι.

Η επωνυμία Pentium εισήχθη το 1993 και η Celeron ακολούθησε πέντε χρόνια αργότερα το 1998. Ενώ και τα δύο συνδέονται με βασικά προϊόντα βασικού επιπέδου σήμερα, το Pentium, ειδικά, υποδήλωνε κύρια και υψηλών επιδόσεων μέρη τουλάχιστον έως ότου οι επεξεργαστές Intel Core έκαναν το ντεμπούτο τους στο 2006.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *