Οι Cryptominers παραπονιούνται ήδη για την έλλειψη οφελών από το PoS Ethereum  

Οι Cryptominers παραπονιούνται ήδη για την έλλειψη οφελών από το PoS Ethereum  

Οι περιβαλλοντολόγοι μπορεί να χαίρονται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση χθες “The Merge”. Ωστόσο, αρκετοί επενδυτές δεν είναι ευχαριστημένοι με τη μετάβαση. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η μετάβαση από την απόδειξη εργασίας (PoW) στην απόδειξη στοιχήματος (PoS) δεν έχει πραγματικά προσφέρει πραγματικά οφέλη ή μείωσε το κόστος.

Η μετάβαση του Ethereum από το PoW στο PoS θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι παίκτες έχουν πολύ περισσότερες κάρτες γραφικών διαθέσιμες στην αγορά μεταχειρισμένων. Ωστόσο, σε μια συχνή ερώτηση, το Ίδρυμα Ethereum επιβεβαίωσε ότι η συγχώνευση δεν θα είχε αξιοσημείωτη επίδραση στην ταχύτητα των συναλλαγών και ότι τα έξοδα που συνεπάγεται η ολοκλήρωση και η πιστοποίηση μιας συναλλαγής θα παραμείνουν τα ίδια.

Όσοι ελπίζουν ότι το PoS Ethereum θα έκανε τις συναλλαγές φθηνότερες έχουν απογοητευτεί. Το Ίδρυμα Ethereum ισχυρίστηκε ότι μετά τη μετάβαση στο PoS, το ενεργειακό κόστος του Ethereum θα πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 99,95%. Ωστόσο, αυτό δεν θα έχει καμία επίπτωση στο κόστος συναλλαγής, κοινώς γνωστά ως «Τέλη αερίου».

Όσο πιο απασχολημένο είναι το δίκτυο Ethereum, τόσο υψηλότερα είναι τα τέλη αερίου. Ωστόσο, παρά τη μαζική μείωση της επεξεργαστικής ισχύος που απαιτείται για την επικύρωση ενός μπλοκ στο πλαίσιο του PoS, το Ίδρυμα Ethereum ισχυρίστηκε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει «που να επηρεάζει άμεσα τη χωρητικότητα ή την απόδοση του δικτύου». Με άλλα λόγια, τα τέλη φυσικού αερίου θα παραμείνουν αμετάβλητα.

Το δεύτερο παράπονο από πολλούς ιδιοκτήτες και εμπόρους κρυπτονομισμάτων είναι ότι οι συναλλαγές που περιλαμβάνουν PoS Ethereum χρειάζονται σχεδόν τόσο χρόνο όσο και η προηγούμενη επανάληψη PoW.

Ιστορικά, με την απόδειξη της εργασίας, ο στόχος ήταν να έχουμε ένα νέο μπλοκ κάθε ~ 13,3 δευτερόλεπτα. Στο πλαίσιο της απόδειξης στοιχήματος, οι κουλοχέρηδες εμφανίζονται ακριβώς κάθε 12 δευτερόλεπτα… αυτή ήταν μια αρκετά ασήμαντη αλλαγή και είναι απίθανο να γίνει αντιληπτή από τους χρήστες.

Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης επειδή το Ίδρυμα Ethereum θα συνεχίσει να περιορίζει τις αναλήψεις. Αυτή η διασφάλιση θα πρέπει να διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει διαδοχική επίδραση λόγω μαζικών πωλήσεων, αλλά κρατά τους επενδυτές μακριά από τις δικές τους επενδύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *