Ο ιστότοπος εξαπάτησης του YouTube παρασύρει τους παίκτες στην παγίδα

Ο ιστότοπος εξαπάτησης του YouTube παρασύρει τους παίκτες στην παγίδα

Το κακόβουλο λογισμικό Stealer που μεταμφιέζεται σε κανάλι YouTube που προσφέρει cheat και hacks για δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια έχει εντοπιστεί από τον επόπτη κυβερνοασφάλειας SecureList.

Το stealerware που παραδίδει το ωφέλιμο φορτίο – το οποίο συλλέγει τα διαδικτυακά διαπιστευτήρια των παικτών θυμάτων – είναι γνωστό ως RedLine και βρίσκεται στο ραντάρ της SecureList από το 2020.

«Το RedLine είναι επί του παρόντος ένας από τους πιο συνηθισμένους Trojans που χρησιμοποιούνται για την κλοπή κωδικών πρόσβασης και διαπιστευτηρίων από προγράμματα περιήγησης, πελάτες FTP και επιτραπέζιους αγγελιοφόρους», είπε η SecureList. “Είναι ανοιχτά διαθέσιμο σε υπόγεια φόρουμ χάκερ για μερικές μόνο εκατοντάδες δολάρια, μια σχετικά μικρή τιμή για κακόβουλο λογισμικό.”

Το κανάλι εξαπάτησης του YouTube καταργήθηκε από την ιδιοκτήτρια της πλατφόρμας Google επειδή παραβίασε τις οδηγίες της κοινότητάς του αφού εντοπίστηκε, είπε ο τεχνολογικός γίγαντας. Πριν γίνει αυτό, οι παίκτες μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε cheat και hacks για δημοφιλή παιχνίδια όπως Farming Simulator, Farthest Frontier, FIFA 22, Final Fantasy XIV, LEGO Star Wars και Spider-Man.

Αλλά το δέλεαρ είχε στόχο να ανατρέψει τα τραπέζια σε ανέντιμους παίκτες, προσελκύοντάς τους για να χτυπηθούν από το ωφέλιμο φορτίο της RedLine, το οποίο στη συνέχεια αφαιρούσε τις ζωτικής σημασίας πληροφορίες τους, συμπεριλαμβανομένων «ονομάτων χρήστη, κωδικών πρόσβασης, cookies, στοιχεία τραπεζικής κάρτας, δεδομένα αυτόματης συμπλήρωσης από το Chromium- και το Gecko -Βασισμένα προγράμματα περιήγησης, δεδομένα από κρυπτογραφικά πορτοφόλια, instant messenger και πελάτες FTP/SSH/VPN, καθώς και αρχεία με συγκεκριμένες επεκτάσεις από συσκευές.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *