Η Apple επιβεβαιώνει το συχνό «να επιτρέπεται η επικόλληση;» στο iOS 16 είναι ένα σφάλμα

Η Apple επιβεβαιώνει το συχνό «να επιτρέπεται η επικόλληση;» στο iOS 16 είναι ένα σφάλμα

Μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν ένα ενοχλητικό πρόβλημα στο iOS 16 που προκαλεί το “θέλετε να το επιτρέψετε;” παράθυρο διαλόγου για να εμφανίζεται κάθε φορά που επιχειρούν να αντιγράψουν και να επικολλήσουν οτιδήποτε. Τώρα, η Apple επιβεβαίωσε ότι δεν ήταν αυτό που σκόπευε η εταιρεία με τα νέα αυστηρότερα μέτρα απορρήτου στο πρόχειρο.

Ο Ρον Χουάνγκ, ανώτερος μηχανικός της εταιρείας, απάντησε σε μια καταγγελία πελάτη σχετικά με το ζήτημα που στάλθηκε αρχικά μέσω email στον Διευθύνοντα Σύμβουλο Τιμ Κουκ και τον επικεφαλής λογισμικού Craig Federighi. «Αυτή είναι απολύτως μη αναμενόμενη συμπεριφορά και θα φτάσουμε στο κάτω μέρος της», έγραψε ο Huang σε απάντηση.

Προφανώς, η Apple δεν είχε αντιμετωπίσει αυτή τη συμπεριφορά εσωτερικά πριν από την κυκλοφορία του iOS 16 στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Το σφάλμα φαίνεται να επηρεάζει κυρίως την ολοκαίνουργια σειρά iPhone 14. Στην περίπτωσή μου, η ρύθμιση ενός iPhone 14 και iPhone 14 Pro Max ως καινούργιου χωρίς επαναφορά αντιγράφου ασφαλείας έχει αναπαράγει επιτυχώς και τις δύο φορές την αμείλικτη προτροπή επικόλλησης. Ορίστε λοιπόν, η ομάδα QA της Apple. Επιδιώξτε το και γλιτώστε μας από αυτήν την γκρίνια.

Όπως MacRumors , ο Huang γνωρίζει ένα ή δύο πράγματα για αυτό το χαρακτηριστικό: περιλαμβάνεται μεταξύ των εφευρετών του στην κατάθεση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Apple. Όταν λειτουργεί σωστά, ακούγεται ότι το παράθυρο διαλόγου “Να επιτρέπεται” προορίζεται να εμφανίζεται όταν οι εφαρμογές προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα χαρτονιού χωρίς άμεση συμμετοχή του χρήστη. Όμως, όπως είναι τώρα το σφάλμα, έρχεται σε σύγκρουση με την αδιαμφισβήτητη πρόθεση του χρήστη και την εντολή βασικής επικόλλησης του συστήματος.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι κάτι που η Apple μπορεί να επιδιορθώσει γρήγορα – ας πούμε, στο iOS 16.0.2 – αντί να κάνει τους ανθρώπους να περιμένουν την πιο ουσιαστική έκδοση του iOS 16.1 που είναι απίθανο να φτάσει για αρκετές ακόμη εβδομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *