Aπάτη στο Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρει ψεύτικη έκπτωση στους λογαριασμούς ενέργειας 400 λιρών

Aπάτη στο Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρει ψεύτικη έκπτωση στους λογαριασμούς ενέργειας 400 λιρών

Μια νέα απάτη ηλεκτρονικού ψαρέματος στο Ηνωμένο Βασίλειο προτρέπει τα θύματα να υποβάλουν αίτηση για έκπτωση 400 λιρών στον λογαριασμό ενέργειας, η οποία είναι, στην πραγματικότητα, αυτόματη.

Αυτό που φαίνεται να είναι ένα μήνυμα από την επίσημη ψηφιακή υπηρεσία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου λέει ότι ο παραλήπτης δικαιούται έκπτωση στον λογαριασμό ενέργειας και τον προτρέπει να υποβάλει αίτηση για αυτήν. Όπως σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις απάτης, ο προστιθέμενος σύνδεσμος οδηγεί σε έναν τομέα που δεν σχετίζεται με τον επίσημο ιστότοπο του GOV.UK.

Στη συνέχεια, ο σύνδεσμος οδηγεί σε μια ψεύτικη σελίδα GOV.UK, η οποία ζητά από το άτομο να εγγραφεί παρέχοντας προσωπικά στοιχεία για να είναι επιλέξιμο για το πρόγραμμα.

«Χρειαζόμαστε αυτές τις πληροφορίες για να καθορίσουμε πόσο δικαιούστε. Αυτές οι πληροφορίες θα παρέχονται μόνο στον προμηθευτή ενέργειας σας», γράφει η ψεύτικη σελίδα όταν ζητά το όνομα, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση.

Στη συνέχεια, ο χρήστης καλείται να επιβεβαιώσει ποιος είναι ο προμηθευτής ενέργειας του και του ζητείται να εισαγάγει τα στοιχεία της κάρτας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού κάρτας, της ημερομηνίας λήξης και του κωδικού ασφαλείας που γράφεται λάθος ως “ασφάλεια”. Είναι εύκολο να μαντέψει κανείς ότι ο άτυχος χρήστης θα χάσει στη συνέχεια ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Στην πραγματικότητα, η έκπτωση του λογαριασμού ενέργειας των 400 λιρών είναι αυτόματη και μη επιστρεπτέα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εγγραφείτε ξεχωριστά για αυτήν.

«Η έκπτωση είναι αυτόματη. Εάν λάβετε ένα μήνυμα που ζητά τα στοιχεία της τράπεζάς σας, αυτό μπορεί να είναι απάτη. Μπορείτε να αναφέρετε μηνύματα που πιστεύετε ότι είναι ύποπτα», λέει η GOV.UK.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *