Η Meta μηνύθηκε για παράκαμψη της ασφάλειας της Apple για την παρακολούθηση χρηστών του Facebook

Η Meta μηνύθηκε για παράκαμψη της ασφάλειας της Apple για την παρακολούθηση χρηστών του Facebook

 Οι χρήστες του Facebook μήνυσαν τη Meta για μια υποτιθέμενη λύση στις ενημερώσεις απορρήτου της Apple που επέτρεπαν την παρακολούθηση χρηστών σε συσκευές iOS.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η Apple παρουσίασε την «ενσωματωμένου απορρήτου» , περιορίζοντας το τι μπορούν να συλλέγουν οι προγραμματιστές εφαρμογών για τους χρήστες της.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι προγραμματιστές εφαρμογών που διψούν για δεδομένα, όπως το Facebook της Meta, επέκριναν την κίνηση.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη καταγγελία για ομαδική δράση, δύο χρήστες του Facebook κατηγόρησαν τη Meta για παραβίαση των κανόνων απορρήτου της Apple και ότι ανέπτυξε μια λύση για το απόπειρα ορίου συλλογής δεδομένων.

Οι δύο παρόμοιες αγωγές που κατατέθηκαν κατά της Meta την περασμένη εβδομάδα βασίζονται σε έρευνα του μηχανικού της Google Felix Krause, ο οποίος υποστήριξε ότι το Instagram και το Facebook θα μπορούσαν να παρακολουθούν ό,τι κάνουν οι χρήστες ενώ χρησιμοποιούν προγράμματα περιήγησης εντός εφαρμογής.

“Η εφαρμογή Instagram και Facebook για iOS αποδίδει όλους τους συνδέσμους και τις διαφημίσεις τρίτων εντός της εφαρμογής τους χρησιμοποιώντας ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα περιήγησης εντός εφαρμογής. Αυτό προκαλεί διάφορους κινδύνους για τον χρήστη, με την εφαρμογή υποδοχής να μπορεί να παρακολουθεί κάθε αλληλεπίδραση με εξωτερικούς ιστότοπους, από όλους σχηματίστε εισόδους όπως κωδικούς πρόσβασης και διευθύνσεις, σε κάθε πάτημα», έγραψε ο Krause σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *