To Ηνωμένο Βασίλειο συλλαμβάνει έφηβο χάκερ λίγες ημέρες μετά την παραβίαση της Uber και της Rockstar Games

To Ηνωμένο Βασίλειο συλλαμβάνει έφηβο χάκερ λίγες ημέρες μετά την παραβίαση της Uber και της Rockstar Games

Ένας 17χρονος χάκερ συνελήφθη στο Oxfordshire στο πλαίσιο έρευνας της Εθνικής Μονάδας Κυβερνοεγκλήματος (NCCU) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αστυνομία του Σίτι του Λονδίνου ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός εφήβου ως ύποπτος για hacking. Ενώ οι αρχές δεν έβλεπαν τις λεπτομέρειες, οι γνώστες της κοινότητας του infosec έσπευσαν να συνδέσουν τη σύλληψη με τις πρόσφατες παραβιάσεις της Uber και της Rockstar Games.

Μεταξύ των πρώτων που συνέδεσαν τη σύλληψη με πρόσφατες εισβολές ήταν η ερευνητική ομάδα VX-Underground, αξιολογώντας την ανακοίνωση της αστυνομίας του Λονδίνου ως «εγκληματική σύλληψη ταχύτητας».

Εν τω μεταξύ, ο ανταποκριτής του BBC στον κυβερνοχώρο Joe Tidy έκανε τα πάντα για να μην δώσει καμία πληροφορία σχετικά με την ταυτότητα του υπόπτου, τονίζοντας η σύλληψη είναι «πολύ σημαντική».

Η σύλληψη έρχεται μέρες μετά από δύο παραβιάσεις μεγάλων εταιρειών. Στις 16 Σεπτεμβρίου, ένας άγνωστος χάκερ με το ψευδώνυμο «Teapot» παραβίασε τον λογαριασμό ενός υπαλλήλου της Uber και άφησε μηνύματα σε εταιρικά κανάλια Slack και στο λογαριασμό HackerOne της Uber.

Λιγότερο από μια εβδομάδα αργότερα, φέρεται ότι το ίδιο άτομο διείσδυσε στους διακομιστές Slack του κολοσσού των βιντεοπαιχνιδιών Rockstar Games, διέρρευσαν βίντεο από το επερχόμενο βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto 6, τον πηγαίο κώδικα για το GTA 5 και το GTA 6 και τη δοκιμαστική έκδοση του GTA 6.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι ο συλληφθείς χάκερ βρίσκεται πίσω από τις παραβιάσεις της Uber και της Rockstar Games, θα είναι η δεύτερη φορά που έφηβοι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα συλλαμβάνονται για πειρατεία μεγάλων εταιρειών φέτος.

Νωρίτερα φέτος, ένας 16χρονος από την Οξφόρδη, που ζει με τη μαμά του, κατηγορήθηκε ότι ήταν ένας από τους αρχηγούς της συμμορίας Lapsus$. Το Lapsus$ παραβίασε την εταιρεία διαχείρισης ταυτότητας και πρόσβασης Okta και ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στην Nvidia και Samsung.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *