Η Ρωσία απαιτεί απαντήσεις αφού η Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές VK από το App Store

Η Ρωσία απαιτεί απαντήσεις αφού η Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές VK από το App Store

Η ρωσική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Roskomnadzor ζήτησε εξηγήσεις σήμερα από την Apple σχετικά με την αφαίρεση όλων των εφαρμογών VK, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής για το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο της χώρας VKontakte, από το App Store της τη Δευτέρα.

Δύο από τις εφαρμογές που αφαιρέθηκαν από το Apple Store, η εφαρμογή κοινωνικού δικτύου VKontakte και η εφαρμογή αλληλογραφίας Mail.ru, περιλαμβάνονται στη λίστα εφαρμογών του ρωσικού Υπουργείου Ψηφιακής Ανάπτυξης με υποχρεωτική προεγκατάσταση σε κινητές συσκευές στη Ρωσία.

Το VKontakte χρησιμοποιείται από περισσότερους από 75 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα και, με βάση τα στατιστικά στοιχεία του παρατηρητή, είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στη Ρωσία.

“Η συνέπεια των ενεργειών της αμερικανικής εταιρείας ήταν η απώλεια από εκατομμύρια Ρώσους χρήστες της ευκαιρίας να χρησιμοποιήσουν το κοινωνικό δίκτυο VKontakte και άλλες εφαρμογές, όπως: VK Music, VK Clips, VK Messenger, VK Admin, Mail.ru.”Roskomnadzor είπε ο.

«Η υπηρεσία πιστεύει ότι τέτοιοι περιορισμοί που εισάγουν διακρίσεις παραβιάζουν τα δικαιώματα των Ρώσων χρηστών του Διαδικτύου να λαμβάνουν ελεύθερα πληροφορίες και να επικοινωνούν και είναι απαράδεκτοι».

Η VK πρόσθεσε σε μια δήλωση ότι οι εφαρμογές της θα εξακολουθούν να λειτουργούν για χρήστες iOS που τις έχουν ήδη εγκαταστήσει, παρόλο που δεν είναι πλέον διαθέσιμες για λήψη και ενημέρωση στο App Store της Apple.

Οι Ρώσοι που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το κοινωνικό δίκτυο VKontakte μπορούν ακόμα να το κάνουν μέσω του ιστότοπου για κινητές συσκευές της πλατφόρμας και των εφαρμογών για υπολογιστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *