Η Apple ξεκινά να κατασκευάζει AirPods και Beats στην Ινδία

Η Apple ξεκινά να κατασκευάζει AirPods και Beats στην Ινδία

Η Apple ξεκίνησε να μεταφέρει μέρος της παραγωγής iPhone της από την Κίνα στην Ινδία το 2020 και τώρα σχεδιάζει το ίδιο για τα AirPods και τα Beats. Σύμφωνα με τη Nikkei, η εταιρεία από το Κουπερτίνο ζήτησε ήδη από τους προμηθευτές να μεταφέρουν την παραγωγή στη χώρα της Νότιας Ασίας, με στόχο να διπλασιάσουν τις εξαγωγές έως τα τέλη Μαρτίου 2023.

Το Bloomberg ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τα iPhone, που κατασκευάζονται στην Ινδία και αποστέλλονται στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή ισούται με 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κόστος, και με τη νέα κίνηση, ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η μετάβαση στην Ινδία είναι καλό, καθώς θα διαφοροποιήσει την παραγωγική βάση που είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένη στην Κίνα επί του παρόντος. Επίσης, η Ινδία θα χρησιμοποιήσει την κίνηση ως δήλωση ότι είναι μια κατασκευαστική δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται και μπορεί να προσελκύσει άλλες εταιρείες να μετακινήσουν την παραγωγή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *