Το Google Chrome είναι μακράν το πιο ευάλωτο πρόγραμμα περιήγησης για το 2022: Μελέτη

Το Google Chrome είναι μακράν το πιο ευάλωτο πρόγραμμα περιήγησης για το 2022: Μελέτη

Νέα έρευνα από την AtlasVPN διαπίστωσε ότι το Google Chrome είναι το πρόγραμμα περιήγησης ιστού με τις περισσότερες ευπάθειες το 2022. Σύμφωνα με την έκθεση, ο Chrome έχει καταγράψει 303 ευπάθειες φέτος. Είναι επίσης το μόνο πρόγραμμα περιήγησης ιστού που έχει ήδη καταγράψει νέα τρωτά σημεία ασφαλείας τον Οκτώβριο του 2022.

Μετά το Google Chrome, σε μακρινή δεύτερη θέση (πράγμα που είναι θετικό) είναι ο Mozilla Firefox, με 117 ευπάθειες, ενώ ο Microsoft Edge έρχεται τρίτος με 103. Το Safari και το Opera έρχονται τέταρτα και πέμπτα με 26 και 0 (μηδέν) ευπάθειες, αντίστοιχα.

Chart for web browsers

Όσον αφορά τα στοιχεία όλων των εποχών, ο Chrome έρχεται επίσης στην κορυφή με 3.159 ευπάθειες από τότε που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2008. Ενώ ο Firefox, το Safari και ο Opera είναι όλα παλαιότερα από το Chrome, έχουν σημαντικά λιγότερα τρωτά σημεία διάρκειας ζωής στα 2361, 1139 και 344, αντίστοιχα. Το Edge, το οποίο κυκλοφόρησε το 2015, έχει συνολικά 806 ευπάθειες.

Για να μετριαστεί ο κίνδυνος να εκμεταλλευτούν οι χάκερ τα τρωτά σημεία του προγράμματος περιήγησης για να επιτεθούν στο σύστημά σας, φροντίστε να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις του προγράμματος περιήγησης μόλις γίνουν διαθέσιμες. Επίσης, ελέγξτε προσεκτικά τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης πριν τις εγκαταστήσετε, καθώς ορισμένες από αυτές μπορεί να έχουν ευπάθειες που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Τέλος, να είστε πάντα επιφυλακτικοί με τις επιθέσεις phishing, καθώς οι φορείς απειλών χρησιμοποιούν συχνά πλατφόρμες όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να διανέμουν κακόβουλο λογισμικό ικανό να εκμεταλλευτεί διάφορα ελαττώματα του προγράμματος περιήγησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *