Η Qualcomm αποκαλύπτει επίσημα το chipset Snapdragon XR2+ Gen 1 που τροφοδοτεί το Meta Quest Pro

Η Qualcomm αποκαλύπτει επίσημα το chipset Snapdragon XR2+ Gen 1 που τροφοδοτεί το Meta Quest Pro

Τα   Quest Pro VR/MR μόλις έγιναν επίσημα και τροφοδοτούνται από το ολοκαίνουργιο chipset Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 1. Ευτυχώς, η ίδια η Qualcomm δημοσίευσε τώρα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Το Snapdragon XR2+ Gen 1, το οποίο θα ονομάζουμε XR2+ από εδώ και στο εξής για χάρη της λογικής μας, έρχεται με μια νέα γραμμή επεξεργασίας εικόνας που επιτυγχάνει λιγότερο από 10 ms λανθάνουσα κατάσταση, ξεκλειδώνοντας τη διέλευση βίντεο πλήρους χρώματος για μικτή πραγματικότητα (MR).

Υποστηρίζει επίσης βίντεο 8K 60fps 360 μοιρών, τεχνολογίες «ταυτόχρονης αντίληψης», συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης κεφαλιού, χεριού και ελεγκτή, ανακατασκευή 3D, αυτόματη χαρτογράφηση δωματίου και υψηλή πυκνότητα pixel. Το τσιπ διαθέτει 30% βελτιωμένη θερμική απόδοση και 50% υψηλότερη παρατεταμένη ισχύ σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα χειριστήρια Meta Quest Touch Pro τροφοδοτούνται από την πλατφόρμα Snapdragon 662, η οποία τους επιτρέπει να παρακολουθούν μέσα από πολλαπλές ενσωματωμένες κάμερες θέσης και προσφέρει εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση στα ακουστικά.

Η Qualcomm λέει ότι πολλοί OEM έχουν δεσμευτεί να κυκλοφορήσουν συσκευές που τροφοδοτούνται από το XR2+ μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι στιγμής, τα τσιπ Snapdragon XR τροφοδοτούν πάνω από 60 συσκευές XR (eXtended Reality) σε όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *