Το Chrome θα σας ενημερώσει σύντομα πόση μνήμη RAM εξοικονομεί κάθε καρτέλα

Το Chrome θα σας ενημερώσει σύντομα πόση μνήμη RAM εξοικονομεί κάθε καρτέλα

Η Google εργάζεται για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του προγράμματος περιήγησής της και την προσθήκη μιας νέας σελίδας απόδοσης για να βοηθήσει τους χρήστες να διαχειρίζονται πόση μνήμη RAM καταναλώνει το Chrome και πώς επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Παρόμοιες λειτουργίες υπάρχουν στον Microsoft Edge και τώρα είναι καθ’ οδόν προς το Google Chrome. Σε αντίθεση με τον Microsoft Edge, ο οποίος εμφανίζει μόνο μια αφηρημένη τιμή εξοικονόμησης πόρων, το Chrome θα μπορεί να σας πει ακριβώς πόση μνήμη RAM ανακατανέμει κάθε καρτέλα “αδράνειας” για πιο σημαντικές εργασίες.

Όπως εντοπίστηκε από το u/Leopeva64-2, η λειτουργία “Εξοικονόμηση μνήμης” του Chrome θα λάβει ένα αποκλειστικό κουμπί στο Omnibar. Κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί θα εμφανιστεί ένα μικρό παράθυρο με πραγματική εξοικονόμηση μνήμης και μια σύνδεση με τις ρυθμίσεις απόδοσης. Αυτό θα διευκολύνει τον εντοπισμό “βαριών” καρτελών και θα δει πόσο αποτελεσματική είναι η ενσωματωμένη εξοικονόμηση μνήμης.

Chrome Memory Saver showing how much RAM a tab reallocates

Η σελίδα “Απόδοση” του Google Chrome βρίσκεται σε εξέλιξη και επί του παρόντος λείπουν ορισμένες από τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στον Microsoft Edge. Οι χρήστες του Chrome Canary μπορούν να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν την εξοικονόμηση μνήμης και να προσθέσουν συγκεκριμένες σελίδες στη λίστα εξαιρέσεων. Το πρόγραμμα περιήγησης της Microsoft, ωστόσο, σας επιτρέπει να επιλέξετε πότε ο Edge θέτει τις ανενεργές καρτέλες σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Επίσης, υπάρχει μια πιο επιθετική λειτουργία απόδοσης για τη μείωση της καταπόνησης των πόρων και της κατανάλωσης ενέργειας. Ωστόσο, η Google προσθέτοντας μια αποκλειστική εξοικονόμηση μνήμης στο Chrome είναι εξαιρετικά νέα για το πρόγραμμα περιήγησης που εξακολουθεί να μην μπορεί να απαλλαγεί από τη φήμη της “εφαρμογής που διψά για RAM”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *