Ο Microsoft Edge επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μέσω της λειτουργίας βελτιωμένης απόδοσης

Ο Microsoft Edge επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μέσω της λειτουργίας βελτιωμένης απόδοσης

Η Microsoft έχει βελτιώσει τη λειτουργία απόδοσης Microsoft Edge στην πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση για να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν η συσκευή είναι αποσυνδεδεμένη ή με χαμηλή μπαταρία.

Η λειτουργία αποδοτικότητας κυκλοφόρησε στον Microsoft Edge 101 μετά από μια φάση δοκιμής σε συσκευές Surface. Ελαχιστοποιεί τη χρήση ενέργειας για να βοηθήσει στην εξοικονόμηση ζωής της μπαταρίας μειώνοντας τη χρήση της CPU σε αχρησιμοποίητες καρτέλες και θέτοντας τις καρτέλες φόντου σε κατάσταση αδράνειας μετά από 5 λεπτά αδράνειας (εάν είναι επίσης ενεργοποιημένες οι καρτέλες ύπνου).

Η λειτουργία αποδοτικότητας είναι μια λειτουργία πολλαπλών πλατφορμών που λειτουργεί σε Windows, macOS και Linux, ακολουθεί τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας στα Windows, ενεργοποιείται με 20% μπαταρία στο macOS και απαιτεί ενεργοποίηση σε συσκευές Linux, καθώς είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή.

“Με τις τελευταίες βελτιώσεις μας, όταν ο φορητός υπολογιστής σας ανιχνεύει ότι έχετε μπαταρία, ενεργοποιείται η λειτουργία αποδοτικότητας, επιτρέποντας λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας όταν και οι δύο αλληλεπιδράτε και δεν αλληλεπιδράτε με το πρόγραμμα περιήγησης”, δήλωσε ο διευθυντής προγράμματος Edge, Allison Pastewka.

“Έχουμε κάνει βελτιώσεις για να εξοικονομείτε μπαταρία όχι μόνο όταν είναι αποσυνδεδεμένη και όταν η μπαταρία είναι χαμηλή, αλλά και όταν είναι απλά αποσυνδεδεμένη!”

Οι χρήστες Edge μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ισορροπημένης και μέγιστης εξοικονόμησης πόρων υπολογιστή σε συστήματα όπου έχει ήδη κυκλοφορήσει η βελτιωμένη λειτουργία απόδοσης.

Όταν είναι επιλεγμένο το ισορροπημένο προφίλ, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού θα κάνει μέτρια βήματα για εξοικονόμηση μπαταρίας όταν είναι αποσυνδεδεμένο και πρόσθετα βήματα όταν είναι χαμηλή μπαταρία (που μπορεί να οδηγήσει σε ορατή επιβράδυνση κατά την περιήγηση).

Στο προφίλ μέγιστης εξοικονόμησης, το Edge θα κάνει τα πρόσθετα βήματα για να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν είναι αποσυνδεδεμένο ή με χαμηλή μπαταρία, οδηγώντας επίσης σε πιο αργή απόδοση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *