Μεγάλο πρόστιμο στην Google από την Ινδία  

Μεγάλο πρόστιμο στην Google από την Ινδία  

H Google δεν είναι ξένη στα αντιμονοπωλιακά πρόστιμα. Μόλις πριν από μερικούς μήνες, διατάχθηκε από την ΕΕ να πληρώσει ένα τεράστιο ποσό 4,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για αντιανταγωνιστικές πρακτικές, και τώρα, αντιμετωπίζει ένα ακόμη πρόστιμο για τους ίδιους λόγους στην Ινδία.

Η Google έχει επιβληθεί πρόστιμο 113 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή δεν επέτρεψε σε τρίτους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν υπηρεσίες επεξεργασίας πληρωμών για αγορές εντός εφαρμογής εκτός από το σύστημα χρέωσης. Το πρόστιμο επιβλήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ινδίας (CCI), την αντιμονοπωλιακή αρχή της χώρας.

Η έρευνα για το θέμα ξεκίνησε στα τέλη του 2020 με την CCI να ισχυρίζεται ότι ο εξαναγκασμός ατόμων να χρησιμοποιούν το Google Play Billing System (GPBS) επιβάλλει έναν «άδικο όρο» στους καταναλωτές και τους προγραμματιστές, επομένως παραβιάζει τους νόμους της Ινδίας.

Τόνισε επίσης ότι η Google δεν χρησιμοποιεί το σύστημα χρέωσης για τις δικές της εφαρμογές, όπως το YouTube και ότι «η επιβολή όρων που εισάγουν διακρίσεις καθώς και τιμολόγησης, καθώς το YouTube δεν πληρώνει το τέλος υπηρεσίας όπως επιβάλλεται σε άλλες εφαρμογές που καλύπτονται από τις απαιτήσεις GPBS. “

Είναι ενδιαφέρον ότι η Apple αντιμετώπισε ένα παρόμοιο νομικό ζήτημα στη Νότια Κορέα πρόσφατα και έλαβε εντολή να επιτρέψει εξωτερικές πύλες πληρωμής για αγορές στο App Store. Η Ινδία δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε αυτά τα μήκη και ο πιθανός λόγος για αυτό είναι ότι η Google έχει ήδη ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για μηχανισμούς χρέωσης επιλογής χρηστών σε επιλεγμένες χώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *