Το Google Chrome σταματά την υποστήριξη για Windows 7 και 8.1 τον Φεβρουάριο του 2023

Το Google Chrome σταματά την υποστήριξη για Windows 7 και 8.1 τον Φεβρουάριο του 2023

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Google, η εταιρεία θα τερματίσει επίσημα την υποστήριξη του Chrome για τα δύο λειτουργικά συστήματα στη σειρά με την προσωρινή κυκλοφορία του Chrome 110 στις 7 Φεβρουαρίου 2023.

Ενώ το Google Chrome θα συνεχίσει να λειτουργεί μετά την ενημέρωση, δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις λειτουργιών και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας σε συσκευές που εκτελούν αυτά τα λειτουργικά συστήματα. Αυτό αυξάνει τους κινδύνους των χρηστών και των επιχειρήσεων να πέσουν θύματα διαδικτυακών επιθέσεων εάν συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα Windows 7 ή 8.1.

“Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας εκτελεί Windows 10 ή νεότερη έκδοση για να συνεχίσει να λαμβάνει μελλοντικές εκδόσεις του Chrome”, αναφέρει η Google στο Ιστολόγιο Βοήθειας του Chrome. “Αυτό ταιριάζει με το τέλος της υποστήριξης της Microsoft για Windows 7 ESU και Windows 8.1 εκτεταμένη υποστήριξη στις 10 Ιανουαρίου 2023.”

Τα Windows 7, τα οποία έφθασαν στο τέλος της υποστήριξης τον Ιανουάριο του 2020, εξακολουθούν να έχουν μερίδιο αγοράς 10,68% στην αγορά επιτραπέζιων υπολογιστών παγκοσμίως, σύμφωνα με το StatCounter. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα. Τα Windows 8.1, από την άλλη πλευρά, κατέχουν μερίδιο αγοράς 2,7%. Δεδομένου ότι περισσότερες εφαρμογές εγκαταλείπουν την υποστήριξη για τα δύο λειτουργικά συστήματα εκτός από το Chrome, είναι καλύτερο για τους χρήστες να κάνουν τελικά αναβάθμιση σε Windows 10 και 11.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *