H παγκόσμια αγορά smartphone έχει πτώση το 3ο τρίμηνο, αλλά η Apple αναπτύσσεται

 H παγκόσμια αγορά smartphone έχει πτώση το 3ο τρίμηνο, αλλά η Apple αναπτύσσεται

Στην τελευταία έκθεση για την παγκόσμια αγορά το τρίτο τρίμηνο, οι αριθμοί της Omdia απηχούν τα Canalys – οι αποστολές είναι καλύτερες από το 2ο τρίμηνο αλλά χειρότερες από το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Το τρίτο τρίμηνο, η αγορά κατέγραψε μέτρια αύξηση 2,5% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, αλλά με μείωση 7,6% σε ετήσια βάση.

Η Samsung διατήρησε την πρώτη της θέση με συνολικά 64,1 εκατομμύρια αποστολές – βελτίωση 3% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, αλλά πτώση 7,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η Apple ήταν στη δεύτερη θέση με 52,2 εκατομμύρια iPhone που διατέθηκαν – μια μέτρια βελτίωση 2,6% σε σχέση με πέρυσι. Η Huawei ήταν ο μόνος άλλος κατασκευαστής που δεν υπέστη μείωση στις αποστολές σε ετήσια βάση.

Omdia: Q3 22 better than Q2 but worse than last year, only Apple ships more phones

Οι Κινέζοι κατασκευαστές επλήγησαν περισσότερο. Η Xiaomi απέστειλε 40,5 εκατομμύρια τηλέφωνα, μείωση 11,2% σε σχέση με πέρυσι. Η Oppo πούλησε 29,1 εκατομμύρια μονάδες – πτώση 18,9% σε ετήσια βάση, ενώ τα τηλέφωνα 25,3 εκατομμυρίων της vivo αντιπροσωπεύουν μείωση 22,4%. Η Transsion απεστάλη 15,1 εκατ. – 21,7% λιγότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2021. Η Realme σημείωσε πτώση κατά 11,7% σε σχέση με πέρυσι.

Η Honor παρέμεινε ως επί το πλείστον σταθερή, στέλνοντας 14,2 εκατομμύρια τηλέφωνα στα 14,5 εκατομμύρια του περασμένου έτους.

Η έκθεση της Omdia αναφέρει την πτώση της κινεζικής αγοράς τηλεφώνων, τα lockdown των κινεζικών πόλεων που σχετίζονται με την πανδημία, τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, την πολιτική σύγκρουση στην Ινδία και τη γενική οικονομική ύφεση ως τους λόγους πίσω από τη μείωση των αποστολών. Η τάση πιθανότατα θα συνεχιστεί το 4ο τρίμηνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *