Εντοπίστηκε κακόβουλο λογισμικό σε εφαρμογές Android

Εντοπίστηκε κακόβουλο λογισμικό σε εφαρμογές Android

Ένα σύνολο από droppers κακόβουλου λογισμικού Android βρέθηκε να διεισδύει στο Google Play store για να εγκαταστήσει τραπεζικά trojans που προσποιούνται ότι είναι ενημερώσεις εφαρμογών.

Τα droppers κακόβουλου λογισμικού είναι μια προκλητική κατηγορία εφαρμογών που πρέπει να σταματήσουν επειδή δεν περιέχουν οι ίδιες κακόβουλο κώδικα και, επομένως, μπορούν να περάσουν πιο εύκολα τις κριτικές του Google Play όταν υποβάλλονται στο κατάστημα.

Ταυτόχρονα, δεν εγείρουν καχυποψία στους χρήστες καθώς παρέχουν τη διαφημιζόμενη λειτουργικότητα και επιδεικνύεται κακόβουλη συμπεριφορά στα παρασκήνια.

Οι ερευνητές της Threat Fabric, που ανακάλυψαν το νέο σετ droppers , αναφέρουν αύξηση της χρήσης droppers για διανομή κακόβουλου λογισμικού Android ακριβώς επειδή μπορούν να προσφέρουν μια κρυφή οδό για τη μόλυνση συσκευών.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό λαμβάνοντας υπόψη τους συνεχώς αυξανόμενους περιορισμούς και διασφαλίσεις που εισάγονται με κάθε σημαντική έκδοση Android, αποτρέποντας το κακόβουλο λογισμικό από την κατάχρηση αδειών, λήψη κακόβουλων λειτουργικών μονάδων από εξωτερικούς πόρους ή τη χρήση της υπηρεσίας Προσβασιμότητας για την εκτέλεση απεριόριστων ενεργειών στη συσκευή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *