Τέλος η Xiaomi από την Ινδία;

Τέλος η Xiaomi από την Ινδία;

Αν και η Xiaomi είναι ηγέτης στον χώρο των smartphone στην Ινδία, είχε πάντα μια προβληματική ιστορία στη χώρα. Πρόσφατα μάθαμε ότι η ινδική κυβέρνηση σκέφτεται να απαγορεύσει τηλέφωνα Xiaomi που κοστίζουν λιγότερο από 150 δολάρια για να δώσει ώθηση στην τοπική βιομηχανία. Στο παρελθόν, έχει επίσης απαγορεύσει μερικές εφαρμογές Xiaomi λόγω διπλωματικών εντάσεων με την Κίνα. Τώρα, η Xiaomi ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη λειτουργία της στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στην Ινδία.

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mi Pay στην Ινδία το 2019, το οποίο επέτρεψε στους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές χρησιμοποιώντας την Ενοποιημένη Διασύνδεση Πληρωμών της Ινδίας (UPI). Μετά από αυτό, κυκλοφόρησε επίσης την εφαρμογή Mi Credit που δάνειζε μεταξύ 70 και 1400 $ σε άτομα με χαμηλά επιτόκια. Ένα δάνειο θα χορηγείται μόνο εάν ένας χρήστης εγκρίνει την πρόσβαση στα αρχεία καταγραφής κλήσεων και στα κείμενά του για να καθορίσει εάν έχει αξιοπρεπή πιστωτική βαθμολογία με βάση τα οικονομικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνό του.

Ωστόσο,  και οι δύο εφαρμογές έχουν διακοπεί στην Ινδία με τη Xiaomi να αποσύρεται εντελώς από τον τομέα fintech της χώρας. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο μέσο ενημέρωσης ότι:

Ως μέρος της ετήσιας δραστηριότητας στρατηγικής αξιολόγησης και ως απάντηση στην αυξημένη εστίαση στις βασικές επιχειρηματικές μας υπηρεσίες, κλείσαμε τη Mi Financial Services τον Μάρτιο του 2022. Σε σύντομο χρονικό διάστημα 4 ετών, καταφέραμε σε θέση να συνδεθεί και να υποστηρίξει χιλιάδες πελάτες. Συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας και υποστηρίζουμε τους καταναλωτές μας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Οι πραγματικοί λόγοι πίσω από την ξαφνική έξοδο δεν είναι σαφείς, αλλά πιθανότατα σχετίζονται με το ότι η κυβέρνηση έχει σφίξει τον έλεγχο των εφαρμογών που παρέχουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και απαιτεί καλύτερες και σαφέστερες αποκαλύψεις σχετικά με τις συμβάσεις πίστωσης. Ο πρώην επικεφαλής της Xiaomi India σημειώνεται ότι ο στόχος της εταιρείας είναι να γίνει κορυφαίος παίκτης στον χώρο του fintech. Αλλά είναι σαφές ότι η κατάσταση δεν εξελίχθηκε ακριβώς όπως ήλπιζε η εταιρεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *