Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προέτρεψε να ερευνήσει την παραβίαση τηλεφώνου της Liz Truss

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προέτρεψε να ερευνήσει την παραβίαση τηλεφώνου της Liz Truss

Δεν είναι πλέον η πρωθυπουργός – εξακολουθεί να είναι στους τίτλους των εφημερίδων. Η αντιπολίτευση προτρέπει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι το προσωπικό κινητό τηλέφωνο της Λιζ Τρους δυνητικά παραβιάστηκε από ξένους αντιπάλους, πιθανώς Ρώσους πράκτορες.

Η είδηση ​​ότι τα προσωπικά μηνύματα μεταξύ Τρας και ξένων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων των συζητήσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενδέχεται να έπεσαν σε ξένα χέρια ήρθαν το Σαββατοκύριακο.

Οι κυβερνοκατάσκοποι υποτίθεται ότι μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε εξαιρετικά ευαίσθητες ανταλλαγές σχετικά με την κατεύθυνση της δυτικής απάντησης στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτά τα μηνύματα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με τις αποστολές όπλων στο Κίεβο.

Η εισβολή φέρεται να ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας για την ηγεσία των Τόρις, ενώ ο Τρας ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών, αλλά η είδηση ​​αποσιωπήθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Mail on Sunday, η οποία ανέφερε για πρώτη φορά το χακάρισμα, οι ηγέτες του κόμματος ήταν τόσο τρομοκρατημένοι από το εύρος της παραβίασης ασφαλείας που το τηλέφωνο του Τρας, που πιστεύεται ότι ήταν σε μεγάλο βαθμό παραβιασμένο, τοποθετήθηκε σε ένα κλειδωμένο χρηματοκιβώτιο μέσα σε μια ασφαλή κυβερνητική τοποθεσία. .

Η κυβέρνηση επιμένει τώρα ότι υπάρχουν «ισχυρά πρωτόκολλα» για τέτοια θέματα, αλλά δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, ο γραμματέας του Leveling Up Michael Gove αρνήθηκε επισήμως να σχολιάσει.

«Παίρνουμε τα θέματα ασφάλειας απίστευτα σοβαρά. Γι’ αυτό, και πάλι, πρέπει να είμαι προσεκτικός στην ανταπόκριση στο σημείο που εύλογα αναφέρατε για το τηλέφωνο της Liz», είπε ο Gove στο Sky News.

Γι’ αυτό η Εργατική αντιπολίτευση δεν αφήνει το θέμα. Ακόμα κι αν οι περισσότεροι σχετικοί ισχυρισμοί είναι σχεδόν αδύνατο να επαληθευτούν, η Τρας αναγκάστηκε πράγματι να αλλάξει τον αριθμό του κινητού που χρησιμοποιούσε για πάνω από μια δεκαετία λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *