Πιθανό  το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποστήριξη του Firefox για τα  Windows 7 και 8.1

Πιθανό  το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποστήριξη του Firefox για τα  Windows 7 και 8.1

Η Microsoft σκοπεύει να τερματίσει την εκτεταμένη υποστήριξη των Windows 7 το πρώτο εξάμηνο του 2023, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άλλες πληρωμένες ενημερώσεις ασφαλείας για όσους δεν επιθυμούν να αναβαθμίσουν σε νεότερες εκδόσεις. Ο θάνατος των Windows 7 συνεπάγεται επίσης το τέλος της υποστήριξης για τα κύρια προγράμματα περιήγησης, όπως το Chrome, το Edge και το Firefox. Google ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της να σταματήσει την ενημέρωση του Chrome στα Windows 7 και 8.1 στις αρχές του 2023, αλλά η Mozilla δεν έχει αποφασίσει ακόμη πότε θα αποσυνδέσει.

προγραμματιστέςτου προγράμματος περιήγησης εξετάζουν δύο επιλογές: να τερματίσουν την υποστήριξη το πρώτο τρίμηνο του 2023 ή να συνεχίσουν να ενημερώνουν τον Firefox στις παλιές εκδόσεις των Windows μέχρι τον Αύγουστο του 2023, όταν το πρόγραμμα περιήγησης θα μετακινηθεί σε μια νεότερη έκδοση Εκτεταμένης Έκδοσης Υποστήριξης.

Η ομάδα ανάπτυξης λέει ότι η εγκατάλειψη του Firefox για Windows 7 και 8.1 στις αρχές του 2023 θα μπορούσε να κάνει τη ζωή τους λίγο πιο εύκολη, εξαλείφοντας την ανάγκη για δοκιμαστικές μηχανές αυτοματισμού Windows 7. Ταυτόχρονα, η διατήρησή τους σε λειτουργία για λίγο περισσότερο «δεν είναι το τέλος του κόσμου», δεδομένου ότι ο Firefox έχει ακόμα «πολλούς χρήστες στα Windows 7». Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από το Statcounter, τα Windows 7 κατέχουν σχεδόν το 10% της αγοράς υπολογιστών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εκτέλεση ενός μη υποστηριζόμενου προγράμματος περιήγησης σε μια μη υποστηριζόμενη έκδοση των Windows δεν θα προκαλέσει έκρηξη του υπολογιστή σας, όπως φαίνεται από άτομα που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Windows XP το 2022. Ωστόσο, η πρόσβαση στο σύγχρονο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας λογισμικό που δεν λαμβάνει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας δεν αποτελεί καλύτερη ιδέα. Όσοι εμμένουν στα Windows 7 θα πρέπει να ετοιμαστούν να αποχαιρετήσουν το αγαπημένο τους λειτουργικό σύστημα και να προχωρήσουν σε ένα υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα με υποστηριζόμενα προγράμματα περιήγησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *