Γιατί τα iPhone θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να αποσταλούν

Γιατί τα iPhone θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να αποσταλούν

Η πολιτική μηδενικού COVID-19 της Κίνας διακόπτει την παραγωγή της Apple ακριβώς στην ώρα της για μια πολυάσχολη εορταστική περίοδο αγορών. Η τεχνολογική εταιρεία είπε ότι θα στείλει λιγότερα μοντέλα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού στο εργοστάσιό της στο Zhengzhou.

Η Apple είπε ότι οι περιορισμοί για τον COVID-19 διέκοψαν προσωρινά την κύρια εγκατάσταση συναρμολόγησης iPhone στην πόλη Zhengzhou της κεντρικής Κίνας. Είπε ότι θα αποστέλλει λιγότερα νέα μοντέλα iPhone παρά την «ισχυρή ζήτηση».

«Η εγκατάσταση αυτή τη στιγμή λειτουργεί με σημαντικά μειωμένη δυναμικότητα», ανέφερε η Apple σε δήλωση. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες θα είχαν μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για να λάβουν τα νέα τους προϊόντα, είπε.

Το εργοστάσιο στο Zhengzhou, που ανήκει στην ταϊβανέζικη εταιρεία Foxconn, κατασκευάζει τα περισσότερα iPhone του κόσμου. Οι κινεζικές αρχές απέκλεισαν την περιοχή του εργοστασίου την περασμένη εβδομάδα μετά το ξέσπασμα του COVID-19.

Η κίνηση προκάλεσε πανικό μεταξύ των εργαζομένων, ορισμένοι από τους οποίους διέφυγαν από την κλειστή περιοχή. Η Foxconn είπε ότι τετραπλασίασε τα καθημερινά μπόνους στους εργαζομένους για να τους εμποδίσει να δραπετεύσουν και υποσχέθηκε ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά κίνητρα εάν συνεχίσουν να καταβάλλουν την «πλήρη προσπάθειά τους» όλο τον Νοέμβριο.

Το Reuters ανέφερε ότι η παραγωγή iPhone στο Zhengzhou θα μπορούσε να μειωθεί έως και το ένα τρίτο και είπε ότι η Foxconn επιδιώκει να ενισχύσει την παραγωγή στις άλλες εγκαταστάσεις της στο Shenzhen.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τον προμηθευτή μας για να επιστρέψουμε στα κανονικά επίπεδα παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια κάθε εργαζομένου», δήλωσε η Apple.

Η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα να κατασκευάζει τα μοντέλα iPhone 14 της στην Ινδία για να διαφοροποιήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού της. Η Foxconn και δύο άλλες εταιρείες της Ταϊβάν, η Pegatron και η Wistron, είναι οι προμηθευτές της Apple στην Ινδία. Και οι τρεις επεκτείνονται εκεί καθώς τα προβλήματα αυξάνονται στην Κίνα.

Παρόλο που η πολιτική της Κίνας για μηδενικό COVID-19 οδήγησε σε επικρίσεις ότι έπληττε τις επιχειρήσεις και το διεθνές εμπόριο, το Πεκίνο δεν δείχνει σημάδια να την εγκαταλείψει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *