Απειλείται διαρροή προσωπικών δεδομένων πελατών της Medibank

Απειλείται διαρροή προσωπικών δεδομένων πελατών της Medibank

Μια συμμορία ransomware που ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι επανεκκίνηση του REvil , ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ransomware τον περασμένο μήνα κατά της αυστραλιανής εταιρείας ασφάλισης υγείας Medibank Private Limited.

Η Medibank είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες υγείας της Αυστραλίας, που καλύπτει πάνω από 3,9 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει 4.000 υπαλλήλους.

Ενώ μέχρι στιγμής, η επίθεση στη Medibank δεν είχε ακόμη αποδοθεί σε συγκεκριμένη ομάδα ransomware, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η κακόβουλη δραστηριότητα που παρατηρήθηκε στο δίκτυό της ταιριάζει με τη δραστηριότητα ransomware.

Η συμμορία ransomware απείλησε σήμερα σε μια νέα καταχώριση που προστέθηκε στον ιστότοπό της για διαρροές δεδομένων ότι θα διέρρεε δεδομένα που φέρεται ότι είχαν κλαπεί από τα συστήματα της Medibank εντός 24 ωρών.

Η συμμορία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πόσα δεδομένα διέρρευσε από το δίκτυο της Medibank και δεν έχει κοινοποιήσει καμία απόδειξη για την επαλήθευση αυτών των ισχυρισμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *