FBI: προειδοποιεί για  απατεώνες που μιμούνται τις πύλες πληρωμών επιστροφής χρημάτων

FBI: προειδοποιεί για απατεώνες που μιμούνται τις πύλες πληρωμών επιστροφής χρημάτων

Το FBI προειδοποιεί ότι οι απατεώνες τεχνικής υποστήριξης υποδύονται πλέον τις πύλες πληρωμών επιστροφής χρημάτων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για να συλλέξουν ευαίσθητες πληροφορίες των θυμάτων και να προσθέσουν νομιμότητα.

Στη σημερινή ανακοίνωση της δημόσιας υπηρεσίας, η ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου είπε ότι οι απατεώνες ξεγελούν τα θύματα (γενικά κάποιον από τον ηλικιωμένο πληθυσμό) μέσω email ή τηλεφωνικών κλήσεων για να τους δώσουν πρόσβαση στους υπολογιστές τους υποδυόμενοι εκπροσώπους τεχνικών ή υπηρεσιών επισκευής υπολογιστών.

“Στο κύριο μέρος του email, οι απατεώνες θα υποδείξουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία που θα ανανεωθεί με μια τιμή συνήθως από 300 $ έως 500 $ USD, προκαλώντας μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης στα θύματα να επικοινωνήσουν μαζί τους και να παράσχουν πληροφορίες για επιστροφή χρημάτων.” είπε το FBI.

“Σε αυτή την περίπτωση, οι απατεώνες ισχυρίζονται ότι βοηθούν στην εξασφάλιση επιστροφής χρημάτων μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης στον υπολογιστή του θύματος.”

Ενώ οι απάτες τεχνικής υποστήριξης υπάρχουν εδώ και χρόνια, το FBI πρόσθεσε ότι από τον Οκτώβριο του 2022, οι απατεώνες χρησιμοποιούν σενάρια (αρχεία παρτίδας Windows) που έχουν σχεδιαστεί για να εμφανίζουν αυτό που μοιάζει με το περιβάλλον χρήστη των πυλών πληρωμής επιστροφής χρημάτων σε ένα παράθυρο γραμμής εντολών.

Παρόλο που το FBI δεν έχει αποκαλύψει τα ονόματα των πλαστογραφούμενων οργανισμών, η BleepingComputer έχει βρει δείγματα αυτών των σεναρίων που προσποιούνται ότι είναι η Chase Bank, η θυγατρική καταναλωτική και εμπορική τραπεζική της JPMorgan Chase.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *