Επέκταση Chrome με κενό ασφαλείας εγκατέστησαν 200.000 παίκτες Roblox

Επέκταση Chrome με κενό ασφαλείας εγκατέστησαν 200.000 παίκτες Roblox

Η επέκταση “SearchBlox” του προγράμματος περιήγησης Chrome που εγκαταστάθηκε από περισσότερους από 200.000 χρήστες ανακαλύφθηκε ότι περιέχει μια κερκόπορτα που μπορεί να κλέψει τα διαπιστευτήριά σας Roblox καθώς και τα περιουσιακά σας στοιχεία στο Rolimons, μια πλατφόρμα συναλλαγών Roblox.

 Υπάρχουν δύο αποτελέσματα αναζήτησης για το ‘SearchBlox’ στο Chrome. Αυτές οι επεκτάσεις ισχυρίζονται ότι σας επιτρέπουν να “ψάξετε στους διακομιστές Roblox για έναν επιθυμητό παίκτη… απίστευτα γρήγορα”, αλλά και οι δύο περιείχαν την κερκόπορτα.

Τα αναγνωριστικά αυτών των μη ασφαλών επεκτάσεων είναι:

  • blddohgncmehcepnokognejaaahehncd
  • ccjalhebkdogpobnbdhfpincfeohonni

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, προέκυψαν υποψίες μεταξύ των μελών της κοινότητας Roblox του SearchBlox που περιείχε κακόβουλο λογισμικό.

“Το δημοφιλές πρόσθετο SearchBlox έχει τεθεί σε COMPROMISED / BACKDOORED – εάν το έχετε, ο λογαριασμός σας μπορεί να κινδυνεύει”, έγραψε το RTC, ένας ανεπίσημος λογαριασμός ειδήσεων και κοινότητας της Roblox.

“Αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασής σας, εάν τον έχετε – και τα διαπιστευτήρια, έτσι ώστε ο λογαριασμός σας να είναι και πάλι ασφαλής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *