Σχεδόν χίλιοι hackers συνελήφθησαν σε μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση

Σχεδόν χίλιοι hackers συνελήφθησαν σε μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση

Η πεντάμηνη αστυνομική επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη σχεδόν χιλίων υπόπτων και στην κατάσχεση σχεδόν 130 εκατομμυρίων δολαρίων που αποκτήθηκαν μέσω phishing, ρομαντικών απατών, εκβιασμού και άλλων εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.

Η παγκόσμια επιχείρηση υπό την ηγεσία της Interpol με την ονομασία HAECHI III διήρκεσε πέντε μήνες, με τη συμμετοχή ερευνητών απάτης από όλο τον κόσμο. Οι αρχές προχώρησαν σε εκατοντάδες συλλήψεις και υποκλοπή εκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονται με απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

«Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 975 ατόμων και επέτρεψε στους ανακριτές να επιλύσουν περισσότερες από 1.600 υποθέσεις. Επιπλέον, σχεδόν 2.800 τραπεζικοί λογαριασμοί και λογαριασμοί εικονικών περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τα παράνομα έσοδα του διαδικτυακού οικονομικού εγκλήματος μπλοκαρίστηκαν», ανακοίνωσε η Ιντερπόλ.

Σύμφωνα με τις αρχές, η επιχείρηση έριξε λίγο φως στις αναδυόμενες τάσεις του διαδικτυακού εγκλήματος, όπως νέες παραλλαγές απατών πλαστοπροσωπίας, ερωτικής και επενδυτικής απάτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *