2022: Τι δείχνουν τα δείγματα κακόβουλου λογισμικού για την χρονιά που φεύγει 

2022: Τι δείχνουν τα δείγματα κακόβουλου λογισμικού για την χρονιά που φεύγει 

Καθώς η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, το AV-TEST, μια  από τις  σημαντικότερες εταιρείες αξιολόγησης λύσεων κατά του κακόβουλου λογισμικού, παράλληλα με την AV-Comparatives, μοιράστηκε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ανάπτυξη κακόβουλου λογισμικού το 2022. Τα δεδομένα δείχνουν ότι υπήρχαν σχεδόν 70 εκατομμύρια νέα δείγματα κακόβουλου λογισμικού στα Windows, κάτι που είναι μικρότερο από αυτό στο macOS, το οποίο είδε μόνο περίπου 12.000 δείγματα. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των κακόβουλων αρχείων στα Windows είναι πάνω από 5.000 φορές σε σύγκριση με αυτόν σε Mac. Η σύγκριση με το Linux είναι πολύ πιο ευνοϊκή για τα Windows, καθώς σχεδόν 2 εκατομμύρια δείγματα καταγράφηκαν στο Linux. Ωστόσο, οι αριθμοί των Windows εξακολουθούν να είναι πάνω από 60 φορές υψηλότεροι.

Είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ ο συνολικός αριθμός κακόβουλου λογισμικού είναι σίγουρα πολύ υψηλός για τα Windows, ο ρυθμός ανάπτυξης μειώνεται σταθερά από τον Σεπτέμβριο. Η παρακάτω δεξιά εικόνα δείχνει τη μηνιαία ανάπτυξη, ενώ η αριστερή εικόνα δείχνει το συνολικό κακόβουλο λογισμικό και το PUA (δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές).

2022 malware2022 malware

Στη συνέχεια, έχουμε macOS και παρόλο που ο συνολικός αριθμός κακόβουλου λογισμικού είναι σχετικά χαμηλός, ο ρυθμός ανάπτυξης έχει σημειώσει απότομη άνοδο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

2022 malware2022 malware

Το Linux είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό καθώς φαίνεται να έχει εξοντώσει εντελώς το νέο κακόβουλο λογισμικό. Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν πολύ χαμηλός από τον Ιούνιο και συνεχίζει να είναι μέχρι τον Δεκέμβριο.

2022 malware2022 malware

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *