Η ομάδα ransomware LockBit ζητά συγγνώμη για την επίθεση σε παιδιατρικό ιατρικό κέντρο

Η ομάδα ransomware LockBit ζητά συγγνώμη για την επίθεση σε παιδιατρικό ιατρικό κέντρο

Αυτό δεν συμβαίνει συχνά, αλλά η διαβόητη ομάδα ransomware LockBit έχει εκδώσει μια επίσημη συγγνώμη για μια κυβερνοεπίθεση στο μεγαλύτερο παιδιατρικό ιατρικό κέντρο του Καναδά. Το καρτέλ έχει μάλιστα προσφέρει στο νοσοκομείο τον κωδικό για την αποκατάσταση του κρυπτογραφημένου συστήματος.

Η LockBit, μια ομάδα που το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ χαρακτήρισε μια από τις πιο ενεργές και καταστροφικές στον κόσμο του κυβερνοχώρου, ισχυρίζεται ότι ένας από τους συνεργάτες της βρισκόταν πίσω από μια επιτυχία στο Νοσοκομείο Άρρωστων Παιδιών του Τορόντο (SickKids Hospital).

Ο παγκόσμιος χειριστής ransomware είπε στον ιστότοπο διαρροής δεδομένων ότι είχε αποκλείσει τον ανώνυμο συνεργάτη και πρόσφερε τον αποκρυπτογραφητή να επαναφέρει το σύστημα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η LockBit ζήτησε δημόσια συγγνώμη για μια κυβερνοεπίθεση.

«Ζητούμε επίσημα συγγνώμη για την επίθεση στο sikkids.ca και επιστρέφουμε τον αποκρυπτογραφητή δωρεάν, ο συνεργάτης που επιτέθηκε σε αυτό το νοσοκομείο παραβίασε τους κανόνες μας, έχει αποκλειστεί και δεν είναι πλέον στο πρόγραμμα συνεργατών μας», ανέφερε η δήλωση της LockBit.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *