Το WhatsApp προσθέτει υποστήριξη διακομιστή μεσολάβησης για να βοηθήσει στην παράκαμψη των αποκλεισμών του Διαδικτύου

Το WhatsApp προσθέτει υποστήριξη διακομιστή μεσολάβησης για να βοηθήσει στην παράκαμψη των αποκλεισμών του Διαδικτύου

Από σήμερα, το WhatsApp επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται μέσω διακομιστών μεσολάβησης λόγω διακοπής λειτουργίας του Διαδικτύου ή εάν οι κυβερνήσεις τους μπλοκάρουν την υπηρεσία στη χώρα τους.

Η νέα επιλογή υποστήριξης διακομιστή μεσολάβησης είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες που χρησιμοποιούν το πιο πρόσφατο WhatsAppiOS καιAndroid εφαρμογές.

Το WhatsApp είπε ότι η σύνδεση μέσω διακομιστή μεσολάβησης θα διατηρήσει το απόρρητο και την ασφάλεια των μηνυμάτων, καθώς θα παραμείνουν προστατευμένα με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Αυτό διασφαλίζει ότι μπορούν να διαβαστούν μόνο από εσάς και τον παραλήπτη, χωρίς κανένας ενδιάμεσος, όπως ο διακομιστής μεσολάβησης, το Meta ή το WhatsApp, να μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενό τους.

“Η χρήση διακομιστή μεσολάβησης δεν αλλάζει το υψηλό επίπεδο απορρήτου και ασφάλειας που παρέχει το WhatsApp σε όλους τους χρήστες. Τα προσωπικά σας μηνύματα και οι κλήσεις θα εξακολουθούν να προστατεύονται με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο”, η εταιρεία είπε την Πέμπτη.

“Χρησιμοποιήστε διακομιστή μεσολάβησης μόνο εάν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο WhatsApp. Η διεύθυνση IP σας μπορεί να είναι ορατή στον πάροχο διακομιστή μεσολάβησης, ο οποίος δεν είναι το WhatsApp”, λέει μια προειδοποίηση κατά τη ρύθμιση του διακομιστή μεσολάβησης στην εφαρμογή.

WhatsApp proxy settings

​Για να συνδεθείτε μέσω διακομιστή μεσολάβησης σε Android και iOS, πρέπει να εισαγάγετε μια διεύθυνση διακομιστή μεσολάβησης αφού ενεργοποιήσετε την επιλογή “Χρήση διακομιστή μεσολάβησης” στην περιοχή “Αποθήκευση και δεδομένα” στις ρυθμίσεις του WhatsApp.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *