Το Bitdefender κυκλοφορεί δωρεάν αποκρυπτογράφηση ransomware MegaCortex

Το Bitdefender κυκλοφορεί δωρεάν αποκρυπτογράφηση ransomware MegaCortex

Η εταιρεία προστασίας από ιούς Bitdefender κυκλοφόρησε έναν αποκρυπτογραφητή για την οικογένεια ransomware MegaCortex, δίνοντας τη δυνατότητα στα θύματα της άλλοτε διαβόητης συμμορίας να επαναφέρουν τα δεδομένα τους δωρεάν.

Η δημιουργία του αποκρυπτογραφητή ήταν το συνδυασμένο έργο αναλυτών και ειδικών του Bitdefender από την Europol, το NoMoreRansom Project και την Εισαγγελία της Ζυρίχης και την Καντονιακή Αστυνομία.

Η χρήση του αποκρυπτογραφητή είναι αρκετά απλή, καθώς είναι ένα αυτόνομο εκτελέσιμο αρχείο που δεν απαιτεί εγκατάσταση και προσφέρει τον αυτόματα εντοπισμό κρυπτογραφημένων αρχείων στο σύστημα.

Επιπλέον, ο αποκρυπτογραφητής μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των κρυπτογραφημένων αρχείων για ασφάλεια σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στη διαδικασία αποκρυπτογράφησης που θα μπορούσε να καταστρέψει τα αρχεία πέρα ​​από την ανάκτηση.

Επίσης, για όσους προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν τα αρχεία τους στο παρελθόν με μικτή επιτυχία, ο νέος αποκρυπτογραφητής προσφέρει μια προηγμένη ρύθμιση για την αντικατάστασή τους με καθαρά αρχεία.

Μπορείτε να κάνετε λήψη του εργαλείου από αυτή η σελίδα και διαβάστε το εγχειρίδιο χρήστη για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση του αποκρυπτογραφητή MegaCortex του Bitdefender.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *