Η Microsoft κοινοποιεί προσωρινή επιδιόρθωση για ζητήματα σύνδεσης βάσης δεδομένων ODBC

Η Microsoft κοινοποιεί προσωρινή επιδιόρθωση για ζητήματα σύνδεσης βάσης δεδομένων ODBC

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια προσωρινή επιδιόρθωση για ένα γνωστό πρόβλημα που επηρεάζει τις εφαρμογές των Windows που χρησιμοποιούν συνδέσεις βάσης δεδομένων ODBC μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων ενημέρωσης κώδικα Τρίτης Νοεμβρίου 2022.

Όπως αποκάλυψε η εταιρεία τον Δεκέμβριο, οι επηρεαζόμενες εφαρμογές ενδέχεται να αποτύχουν να συνδεθούν με βάσεις δεδομένων μέσω συνδέσεων χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα οδήγησης ODBC SQL Server της Microsoft.

Αυτό το γνωστό ζήτημα επηρεάζει τόσο τις πλατφόρμες των Windows πελάτη όσο και του διακομιστή, από τα Windows 7 SP1 και Windows Server 2008 SP2 έως τα Windows 11 και Windows Server 2022 που κυκλοφόρησαν πιο πρόσφατα.

“Μετά την εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης, οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν συνδέσεις ODBC μέσω του προγράμματος οδήγησης Microsoft ODBC SQL Server (sqlsrv32.dll) για πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων ενδέχεται να μην συνδεθούν”.

Επιπλέον, οι χρήστες ενδέχεται να λάβουν σφάλματα “Το σύστημα EMS αντιμετώπισε πρόβλημα” εντός των εφαρμογών ή από τον SQL Server με μηνύματα “Σφάλμα πρωτοκόλλου στη ροή TDS” ή “Λήψη άγνωστου διακριτικού από τον SQL Server”.

Για να ελέγξετε εάν μία από τις εφαρμογές σας χρησιμοποιεί συνδέσεις ODBC και αποτυγχάνει να ανακτήσει δεδομένα, μπορείτε να την ανοίξετε και στη συνέχεια να εκτελέσετε την εντολή “tasklist /m sqlsrv32.dll” από ένα παράθυρο της γραμμής εντολών (χωρίς τα εισαγωγικά).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *