Η ενημέρωση  Ιανουαρίου 2023 του Google Pixel διακόπτει τη συνδεσιμότητα Bluetooth με τα αυτοκίνητα

Η ενημέρωση Ιανουαρίου 2023 του Google Pixel διακόπτει τη συνδεσιμότητα Bluetooth με τα αυτοκίνητα

Δύο μέρη του οικοσυστήματος της Google έρχονται σε αντίθεση με την πιο πρόσφατη ενημέρωση ασφαλείας smartphone.

Οι τελευταίες μέρες ήταν γεμάτες με χρήστες του Reddit που δημιουργούν νήματα  για ζητήματα φωνής με την ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας του Ιανουαρίου 2023 και τη συνδεσιμότητα Bluetooth στα αυτοκίνητά τους. Με την τελευταία ενημέρωση των Pixel 7 και Pixel 6 ,  οι συσκευές αρνούνται τη σύζευξη με το Android Auto για αναπαραγωγή μουσικής και άλλες λειτουργίες ενώ βρίσκεστε στο δρόμο.

Προκάλεσε κάποια απογοήτευση, με έναν χρήστη του Reddit να δηλώνει ότι έκανε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο αυτοκίνητό του, επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου και ακόμη και επανεκκίνηση του τηλεφώνου του χωρίς αποτέλεσμα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι το αυτοκίνητο του χρήστη θα συνδυαζόταν με άλλα τηλέφωνα και το τηλέφωνό του θα συνδυαζόταν και με άλλα οχήματα.

Άλλοι χρήστες στο νήμα σχολίασαν ότι το τηλέφωνό τους θα συνδεόταν για λίγο πριν παράσχει ένα μήνυμα σφάλματος και αποσυνδεθεί. Οι χρήστες συνεχίζουν να συμμετέχουν στη συζήτηση, δηλώνοντας ότι το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει τα οχήματα Kia, Hyundai, Toyota, Honda, Infiniti, Volvo και Subaru.

Ενώ οι αναφορές χρηστών αναφέρουν κυρίως αυτά τα οχήματα (με ορισμένους να αναφέρουν και τη Mazda και τη Ford), δεν είναι κάθε μοντέλο από αυτές τις κατασκευαστές αυτοκινήτων. Προφανώς, ορισμένοι κάτοχοι Hyundai του 2012 και Kia του 2015 δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με την ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας του Ιανουαρίου 2023 και το Pixel τους.

Η Google ξεκίνησε την έκδοση κώδικα ασφαλείας Ιανουαρίου 2023 σε κατάλληλα τηλέφωνα Pixel πριν από τρεις ημέρες. Ενώ η ενημέρωση είναι ελαφριά, η ενημέρωση κώδικα έφερε ορισμένες διορθώσεις ειδικά στο Bluetooth. Η εταιρεία έψαχνε να διορθώσει ορισμένα προβλήματα με τις συσκευές Bluetooth που δεν λαμβάνουν ήχο, καθώς και ορισμένες συσκευές χαμηλής κατανάλωσης που δεν μπορούν να αντιστοιχιστούν με το τηλέφωνό σας. Φαίνεται ότι κάπου σε αυτές τις επιδιορθώσεις Bluetooth είναι το τρέχον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα προγράμματα οδήγησης τις τελευταίες ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *