Η Qualcomm ανακοινώνει το Snapdragon Satellite για Android και δεν είναι μόνο για έκτακτες ανάγκες

Η Qualcomm ανακοινώνει το Snapdragon Satellite για Android και δεν είναι μόνο για έκτακτες ανάγκες

Η Apple παρουσίασε μια δορυφορική συνδεσιμότητα έκτακτης ανάγκης με τα μοντέλα iPhone 14 το περασμένο φθινόπωρο και προφανώς οι συσκευές Android δεν θα μπορούσαν να είναι πολύ πίσω. Σήμερα στην CES η Qualcomm ανακοίνωσε το Snapdragon Satellite, μια αμφίδρομη υπηρεσία δορυφορικών μηνυμάτων που θα είναι διαθέσιμη σε “επόμενης γενιάς premium smartphone Android”.

Αυτό κατέστη δυνατό μέσω μιας συνεργασίας με την Iridium, η οποία διαχειρίζεται έναν δορυφορικό αστερισμό 66 ισχυρών σε τροχιά Χαμηλής Γης. Ένας από τους κύριους ανταγωνιστές της είναι η Globalstar, η οποία είναι συνεργάτης της Apple για τις υπηρεσίες της.

Το Snapdragon Satellite θα υποστηρίζει αμφίδρομα μηνύματα για χρήση έκτακτης ανάγκης, γραπτά μηνύματα SMS και “άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων”. Η Qualcomm δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα είναι μόνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και “αναψυχή σε απομακρυσμένες, αγροτικές και υπεράκτιες τοποθεσίες”.

Θα υποστηρίζεται ξεκινώντας από συσκευές που διαθέτουν το chipset Snapdragon 8 Gen 2. Η αποστολή μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης στο Snapdragon Satellite “σχεδιάζεται να είναι διαθέσιμη σε smartphone επόμενης γενιάς, που θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες περιοχές από το δεύτερο εξάμηνο του 2023”, σύμφωνα με την Qualcomm.

Το Snapdragon Satellite μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες συσκευές, όπως φορητούς υπολογιστές, tablet, αυτοκίνητα και προϊόντα IoT. Οι κατασκευαστές OEM και οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν να προσφέρουν μοναδικές επώνυμες υπηρεσίες επωφελούμενοι της δορυφορικής συνδεσιμότητας. Το Snapdragon Satellite θα υποστηρίζει 5G μη επίγεια δίκτυα (NTN) μόλις γίνουν διαθέσιμα.

Η Garmin θα συνεργαστεί με την Qualcomm “με υποστήριξη για μηνύματα έκτακτης ανάγκης”. Ο Brad Trenkle, αντιπρόεδρος του υπαίθριου τμήματος της Garmin, δήλωσε: “Η Garmin καλωσορίζει την ευκαιρία να επεκτείνει τις αποδεδειγμένες υπηρεσίες δορυφορικής απόκρισης έκτακτης ανάγκης σε εκατομμύρια νέους χρήστες smartphone παγκοσμίως. Το Garmin Response υποστηρίζει χιλιάδες περιστατικά SOS κάθε χρόνο και πιθανότατα έχει σώσει πολλές ζωές στη διαδικασία , και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Qualcomm Technologies

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *