Τα Windows 7 θα σταματήσουν να λαμβάνουν εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας

Τα Windows 7 θα σταματήσουν να λαμβάνουν εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας

Οι εκδόσεις Windows 7 Professional και Enterprise δεν θα λαμβάνουν πλέον εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας για κρίσιμα και σημαντικά τρωτά σημεία από την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023.

Η Microsoft κυκλοφόρησε το παλαιού τύπου λειτουργικό σύστημα τον Οκτώβριο του 2009. Έφτασε στο τέλος της υποστήριξής του τον Ιανουάριο του 2015 και  στο εκτεταμένο τέλος υποστήριξης τον Ιανουάριο του 2020.

Το πρόγραμμα Extended Security Update (ESU) ήταν η τελευταία επιλογή για πελάτες που εξακολουθούσαν να χρειάζεται να εκτελούν παλαιού τύπου προϊόντα της Microsoft μετά το τέλος της υποστήριξής τους σε συστήματα Windows 7.

Όλες οι εκδόσεις των Windows 8.1, που κυκλοφόρησαν πριν από εννέα χρόνια, τον Νοέμβριο του 2013, θα φτάσουν και στο EOS την ίδια μέρα.

“Οι περισσότερες συσκευές Windows 7 δεν πληρούν τις απαιτήσεις υλικού για την αναβάθμιση σε Windows 11, ως εναλλακτική λύση, οι συμβατοί υπολογιστές με Windows 7 μπορούν να αναβαθμιστούν σε Windows 10 αγοράζοντας και εγκαθιστώντας μια πλήρη έκδοση του λογισμικού”, δήλωσε η Microsoft.

“Πριν επενδύσετε σε μια αναβάθμιση των Windows 10, λάβετε υπόψη ότι τα Windows 10 θα φτάσουν στην ημερομηνία λήξης της υποστήριξής τους στις 14 Οκτωβρίου 2025.”

Η Microsoft συνιστά στους πελάτες με συσκευές που δεν πληρούν τις τεχνικές απαιτήσεις για μια πιο πρόσφατη έκδοση των Windows να τις αντικαταστήσουν με αυτές που υποστηρίζουν τα Windows 11, ώστε να επωφεληθούν από τις πιο πρόσφατες δυνατότητες υλικού.

Επί του παρόντος, τα Windows 7 τρέχουν σε πάνω από το 11% όλων των συστημάτων Windows παγκοσμίως, ενώ τα Windows 8.1 χρησιμοποιούνται από το 2,59% των πελατών της Microsoft.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *