Η Apple δέχτηκε πρόστιμο 8 εκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής στη Γαλλία

Η Apple δέχτηκε πρόστιμο 8 εκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής στη Γαλλία

Η Apple Distribution International που εδρεύει στην Ιρλανδία φέρεται ότι δεν συγκέντρωσε τη συγκατάθεση των Γάλλων χρηστών του iPhone (έκδοση iOS 14.6) πριν καταθέσει και γράψει αναγνωριστικά που χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς στα τερματικά τους.

“Όταν ένας χρήστης επισκεπτόταν το App Store, τα αναγνωριστικά που χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της εξατομίκευσης των διαφημίσεων στο App Store, διαβάζονταν από προεπιλογή αυτόματα στο τερματικό χωρίς να λαμβάνεται συγκατάθεση”, δήλωσε η γαλλική αρχή προστασίας δεδομένων (CNIL) ότι η Apple αυτόματα.

Δεδομένου ότι αυτά τα αναγνωριστικά δεν είναι απαραίτητα για την παροχή του App Store, δεν πρέπει να διαβάζονται και να κατατίθενται χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση.

Το CNIL επεσήμανε επίσης ότι οι χρήστες έπρεπε να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να απενεργοποιήσουν αυτήν τη ρύθμιση, καθώς αυτή η επιλογή δεν περιλαμβανόταν στη διαδικασία προετοιμασίας του τηλεφώνου.

Η CNIL αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο 8,4 εκατομμυρίων δολαρίων στην Apple για παραβίαση του γαλλικού νόμου περί προστασίας δεδομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *