Η Microsoft εργάζεται για καλύτερη ποιότητα γραφικών  και προγραμμάτων οδήγησης ήχου στα Windows 11 και Windows 10

Η Microsoft εργάζεται για καλύτερη ποιότητα γραφικών και προγραμμάτων οδήγησης ήχου στα Windows 11 και Windows 10

Τον Μάιο του περασμένου έτους, στην εκδήλωση Computex, ο Πάνος Πανάι, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος (EVP) και Chief Product Officer της Microsoft, δήλωσε ότι διατήρηση της υψηλής ποιότητας των Windows 11 ήταν η ύψιστη προτεραιότητα της εταιρείας. Και παρόλο που δεν αναφέρεται ρητά, φαίνεται ότι η Microsoft σκοπεύει να το κάνει, καθώς συνεχίζει να ενημερώνει τις διαδικασίες αξιολόγησης προγραμμάτων οδήγησης.

Ο Garrett Duchesne, Διευθυντής Προγράμματος στη Microsoft, δημοσίευσε πρόσφατα μια ανάρτηση ιστολογίου της κοινότητας Tech, περιγράφοντας τις τελευταίες βελτιώσεις που κάνει η εταιρεία όσον αφορά την αξιολόγηση του προγράμματος οδήγησης ήχου και οθόνης. Η νέα μέθοδος αξιολόγησης προγραμμάτων οδήγησης θα εξετάζει τα συμβάντα επαναφόρτωσης καταλόγου Software Digital Rights Management (SWDRM), τα οποία θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικά με το χρονικό όριο λήξης προγράμματος οδήγησης κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου DRM βάσει λογισμικού στο Netflix και σε άλλες παρόμοιες εφαρμογές.

Εκτός από αυτό, η εταιρεία επιδιώκει επίσης να υπολογίσει καλύτερα το Audio Processing Object    (λογισμική επεξεργασία ψηφιακού σήματος), καθώς η τρέχουσα μέθοδος μπορεί συχνά να οδηγήσει σε αποτυχία του μέτρου Audio Crash για κάποιο χρονικό διάστημα κατά την υποβολή του προγράμματος οδήγησης. Αυτό έχει εξηγηθεί στην τεκμηρίωση με τίτλο “Ποσοστό μηχανών με τουλάχιστον μία απενεργοποίηση APO τις τελευταίες 7 ημέρες” 

Ενώ η Microsoft συνεχίζει τις προσπάθειές της να βελτιώσει τα προγράμματα οδήγησης των Windows, υπάρχουν ζητήματα κάτω από το πρόγραμμα ανάγνωσης. Τέτοια ζητήματα σχετίζονται μερικές φορές με Επικάλυψη πολλαπλών επιπέδων (MPO), μια δυνατότητα που φαίνεται να προκαλεί διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με την οθόνη στα Windows 11 καθώς και στα Windows 10, όπου η απενεργοποίησή του μπορεί συχνά να διορθώσει μια ποικιλία σφαλμάτων. Αυτά τα σφάλματα περιλαμβάνουν τον λευκό δρομέα του ποντικιού, τη μαύρη οθόνη, τη λευκή οθόνη, τον τραυλισμό και το τρεμόπαιγμα, μεταξύ άλλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *