Η Samsung και η Nokia υπογράφουν νέα συμφωνία διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το 5G

Η Samsung και η Nokia υπογράφουν νέα συμφωνία διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το 5G

Σήμερα, η Samsung και η Nokia υπέγραψαν μια νέα συμφωνία διπλώματος ευρεσιτεχνίας που καλύπτει τις θεμελιώδεις εφευρέσεις της Nokia στο 5G και άλλες τεχνολογίες, μετά τη λήξη της προηγούμενης συμφωνίας στα τέλη του 2022, η οποία υπεγράφη το 2016.

Οι όροι της συμφωνίας παραμένουν ιδιωτικοί, ωστόσο αυτό θα σημαίνει ότι η Samsung θα πραγματοποιεί πληρωμές δικαιωμάτων εκμετάλλευσης στη Nokia για μια πολυετή περίοδο ξεκινώντας από την 1η Ιανουαρίου 2023, για χρήση της τεχνολογίας που είχε αναπτύξει η Nokia.

Η Πρόεδρος της Nokia Technologies, Jenni Lukander, είπε τα παρακάτω:

«Η Samsung είναι ηγέτης στον κλάδο των smartphone και είμαστε χαρούμενοι που καταλήξαμε σε μια φιλική συμφωνία μαζί τους. Η συμφωνία δίνει και στις δύο εταιρείες την ελευθερία να καινοτομούν και αντικατοπτρίζει τη δύναμη του χαρτοφυλακίου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Nokia, τις επενδύσεις δεκαετιών στην Ε&Α και τη συμβολή στα πρότυπα κινητής τηλεφωνίας και άλλες τεχνολογίες».

Οι δύο εταιρείες δεν είναι άγνωστες στην υπογραφή συμφωνιών ανταλλαγής πληροφοριών, ωστόσο, έχοντας επίσης υπογράψει ένα σύμφωνο  προτύπων βίντεο το 2021 επισης.

Το χαρτοφυλάκιο πατεντών 5G της Nokia περιλαμβάνει περισσότερες από 4.500 οικογένειες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που έχουν δηλωθεί ως απαραίτητες για το 5G και ορισμένες από τις τεχνολογίες περιλαμβάνουν LTE-NR Dual Conncectivity που επιταχύνει την κυκλοφορία του 5G, σχεδιασμό στοίβας ραδιοφώνου 5G που επιτρέπει τη μέγιστη επαναχρησιμοποίηση πυριτίου 4G, τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και βελτιωμένη υπηρεσία φωνής (EVS) που είναι ένας κωδικοποιητής ήχου υψηλότερης ποιότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *