Η Google προσθέτει νέα λειτουργία Chrome για Android για να κλειδώνει τις καρτέλες ανώνυμης περιήγησης

Η Google προσθέτει νέα λειτουργία Chrome για Android για να κλειδώνει τις καρτέλες ανώνυμης περιήγησης

 Η Google γιορτάζει την ημέρα  Data Privacy Day  δημοσιεύοντας συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς στο Chrome. Στο  blog της, η εταιρεία αποκάλυψε ότι κυκλοφορεί μια νέα δυνατότητα που θα επιτρέπει στους χρήστες Android να κλειδώνουν τις καρτέλες ανώνυμης περιήγησης.

Αν δεν το ξέρατε, η δυνατότητα κλειδώματος και ξεκλειδώματος καρτελών ανώνυμης περιήγησης στο Chrome υπήρχε από το 2021. Ωστόσο, ήταν μια δυνατότητα που ήταν αποκλειστική για το Chrome στο iOS. Τώρα η Google φέρνει τη δυνατότητα σε συσκευές Android.

Εάν θέλετε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα για τον εαυτό σας, η ενεργοποίησή της είναι αρκετά απλή. Απλώς πηγαίνετε στοΡυθμίσεις > Απόρρητο και ασφάλεια > και εναλλαγή Κλειδώστε τις καρτέλες ανώνυμης περιήγησης όταν αποχωρείτε από το Chrome. Τραβήξαμε μερικά στιγμιότυπα οθόνης (παρακάτω) που μπορείτε να ακολουθήσετε για να το ρυθμίσετε.

Η λειτουργία είναι εξίσου απλή στη χρήση με τη ρύθμιση της. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε την εφαρμογή Chrome και την επόμενη φορά που θα την ανοίξετε, θα δείτε μια ειδική οθόνη με ένα κουμπί για να ξεκλειδώσετε την καρτέλα. Όταν πατήσετε το κουμπί, θα σας ζητήσει ό,τι χρησιμοποιείτε συνήθως για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας. Αυτό μπορεί να είναι το δακτυλικό σας αποτύπωμα, το PIN ή το μοτίβο σας.

Επιπλέον, οι δημόσιες καρτέλες σας θα παραμείνουν πλήρως προσβάσιμες.

Αυτή είναι μια εύχρηστη λειτουργία εάν πρέπει να δώσετε το τηλέφωνό σας σε κάποιον άλλο, αλλά δεν θέλετε να δει τους ιστότοπους που επισκέπτεστε. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε στο τηλέφωνό σας, η Google λέει ότι βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία κυκλοφορίας σε συσκευές Android.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *