Οι κάτοχοι Chromebook θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο Microsoft 365 και στο OneDrive

Οι κάτοχοι Chromebook θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο Microsoft 365 και στο OneDrive

Ενώ η Google προσπάθησε πρόσφατα να προωθήσει τα Chromebook ως φθηνότερο τρόπο για να απολαύσετε το παιχνίδι στο cloud, πολλοί κάτοχοι συσκευών Chrome OS το χρησιμοποιούν για εργασία, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης σε εφαρμογές Microsoft 365 και στο χώρο αποθήκευσης cloud του OneDrive. Προς το παρόν, δεν είναι τόσο διαισθητικό να εγκαταστήσετε το Microsoft 365 και το OneDrive σε Chromebook. Ωστόσο, η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα είναι πολύ πιο εύκολη η εγκατάσταση και χρήση αυτών των υπηρεσιών για Chromebook στο εγγύς μέλλον.

Σε ανάρτηση στοΙστότοπος κοινότητας δοκιμών beta του Chrome OS  , η Google είπε ότι σύντομα θα ξεκινήσει να δοκιμάζει μια νέα ρύθμιση του Microsoft 365 για κατόχους Chromebook. Θα είναι πρώτα διαθέσιμο στα κανάλια Chrome OS Dev και Beta πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, κάτι που θα συμβεί κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες.

Τι θα είναι διαφορετικό λοιπόν; Επί του παρόντος, οι χρήστες Chromebook με Microsoft 365 πρέπει να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Web Office Progressive από την  Ιστοσελίδα Office.com. Ωστόσο, αυτή η νέα διαδικασία εγκατάστασης δεν φαίνεται να απαιτεί επίσκεψη στον ιστότοπο. Αντίθετα, οι κάτοχοι Chromebook θα έχουν έναν πιο ολοκληρωμένο τρόπο εγκατάστασης της Προοδευτικής εφαρμογής Ιστού. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν τον κατάλογο αρχείων του Chromebook με τους διακομιστές cloud του OneDrive. Το νέο σύστημα θα μετακινήσει αυτό το περιεχόμενο των Αρχείων Chromebook στο OneDrive όταν οι χρήστες εκκινήσουν το Microsoft 365.

Αυτό ακούγεται υπέροχο και το μόνο πραγματικό πρόβλημα με αυτήν την ενσωμάτωση είναι ότι δεν θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό για λίγο. Επίσης, η Google δεν χρειάστηκε πραγματικά να κάνει αυτό το είδος προσπάθειας. Τα δικά της διαδικτυακά προϊόντα Έγγραφα Google και Drive είναι άμεσοι ανταγωνιστές του Microsoft 365 και του OneDrive. Το γεγονός ότι καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια δείχνει ότι η Google γνωρίζει πολλούς χρήστες Chromebook που χρησιμοποιούν Microsoft 365, κάτι που θα μπορούσε να δώσει ώθηση σε περισσότερες αγορές Chromebook από επαγγελματίες χρήστες.

Το Microsoft 365 προστέθηκε πρόσφατα ένα νέο και φθηνότερο επίπεδο συνδρομής 1,99 $/μήνα. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων λειτουργιών, πρόσβαση στο Outlook χωρίς διαφημίσεις σε εφαρμογές για κινητά και τον ιστότοπό του, μαζί με 100 GB χώρου στο cloud του OneDrive.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *