Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TikTok θα καταθέσει ενώπιον μιας επιτροπής του Κογκρέσου τον Μάρτιο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TikTok θα καταθέσει ενώπιον μιας επιτροπής του Κογκρέσου τον Μάρτιο

O Shou Zi Chew, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tik Tok, θα καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής στις 23 Μαρτίου. Ο Chow θα συζητήσει τα μέτρα απορρήτου και ασφάλειας δεδομένων της εφαρμογής, τον αντίκτυπό της στα παιδιά και τους δεσμούς με την Κίνα (η μητρική εταιρεία ByteDance έχει την έδρα της στη χώρα). Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση του Chew μπροστά σε μια επιτροπή του Κογκρέσου, είπε η επιτροπή. H  COO του TikTok  Vanessa Pappas αντιμετώπισε παρόμοια ερωτήματα από τους νομοθέτες τον Σεπτέμβριο.

«Το TikTok που ανήκει στην ByteDance έχει επιτρέψει εν γνώσει του τη δυνατότητα στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα να έχει πρόσβαση σε δεδομένα Αμερικανών χρηστών», η πρόεδρος της επιτροπής Cathy McMorris Rodgers είπε σε δήλωση. “Οι Αμερικανοί αξίζουν να γνωρίζουν πώς αυτές οι ενέργειες επηρεάζουν το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων τους, καθώς και ποιες ενέργειες λαμβάνει η TikTok για να προστατεύει τα παιδιά μας από βλάβες στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης. Έχουμε καταστήσει σαφείς τις ανησυχίες μας με το TikTok. Είναι πλέον καιρός να συνεχίσουμε τις προσπάθειες της επιτροπής να φέρει την Big Tech υπόλογη, φέρνοντας το TikTok ενώπιον της επιτροπής για να παρέχει πλήρεις και ειλικρινείς απαντήσεις στους ανθρώπους».

Η ασφάλεια και η σχέση του TikTok με τις κινεζικές αρχές έχουν τραβήξει την προσοχή των Αμερικανών αξιωματούχων τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, όπως CNBC σημειώνει, οι συζητήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της TikTok φαίνεται να έχουν σταματήσει, καθώς οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο η Κίνα να την αναγκάσει να παραδώσει δεδομένα χρηστών.

Η εταιρεία προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών και των εκλεγμένων αξιωματούχων με την αποθήκευση δεδομένων χρηστών στις ΗΠΑ σε εγχώριους διακομιστές Oracle και διαγραφή τέτοιων δεδομένων από τους δικούς της διακομιστές στις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη. 

Τον περασμένο μήνα, TikTok είπε ότι απέλυσε τέσσερις υπαλλήλους (δύο ο καθένας στην Κίνα και τις ΗΠΑ) που είχαν πρόσβαση στα δεδομένα αρκετών δημοσιογράφων. Λέγεται ότι αναζητούσαν τις πηγές των διαρροών στους δημοσιογράφους.

Επίσης τον Δεκέμβριο οι νομοθέτες πέρασαν ένα νομοσχέδιο δαπανών-μαμούθ. Η νομοθεσία απαγορεύει το TikTok από συσκευές που ανήκουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Περισσότερες από τις μισές πολιτείες έχουν εφάρμοσει παρόμοιες απαγορεύσεις σε συσκευές τοπικής αυτοδιοίκησης. Εν τω μεταξύ, γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου έχουν ανανεωμένες προσπάθειες προς την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ εξ ολοκλήρου.

Τα νέα για την εμφάνιση του Chew πριν από το πάνελ έρχονται την Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.Σε μια ανάρτηση στο blog, η TikTok παρουσίασε ορισμένες από τις προσπάθειές της για την ενίσχυση του απορρήτου των χρηστών, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου για τη δημιουργία ενός κέντρου δεδομένων στο Δουβλίνο φέτος για την αποθήκευση δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *